Ексклюзиви
середа, 29 червня 2016 18:37

Стали відомі підсумки зустрічі в Мінську

Стали відомі підсумки зустрічі в Мінську

Основне питання для української сторони - безпека.

Про це написала на своїй сторінці в Facebook Дарка Оліфер, прес-секретар представника України Леоніда Кучми на переговорах у Мінську.

Вона нагадала, що напередодні, президент України Петро Порошенко у своєму виступі на урочистому засіданні Верховної Ради України з нагоди Дня Конституції сказав, що на Донбасі тривають обстріли з гармат, заборонених мінськими домовленостями. Вогонь ведуть і по ділянках, призначених для розмінування. Виконання в повному обсязі блоку з безпеки - ключова і важлива умова для подальшого прогресу у вирішенні політичних, соціальних і гуманітарних питань.

Крім того, за її словами, заблоковано звільнення заручників.

"За минулий тиждень ми отримали тривожні сигнали про погіршення ситуації зі звільненням людей. До сімей надходить інформація про те, що їх рідних перевели з будівлі Донецького СБУ до приміщення СІЗО. Україна вимагає від представників ОРДЛО надати інформацію щодо місцезнаходження наших громадян. Раніше українська сторона запропонувала провести "день сім'ї", аби родичі з обох сторін змогли провідати своїх близьких, але і по цій ініціативі ми не отримали відповіді", - уточнила Оліфер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінську домовились про розведення сил у двох регіонах Донбасу

Як додала вона, свою роботу підгрупа з економічних питань почала з вимоги дати роз'яснення щодо так званого закону про націоналізацію в ОРДЛО, інформація про який з'явилася в деяких медіа.

"Представник України підкреслив: такі дії ми розглядаємо, як повний демонтаж Мінських угод", - написала Оліфер.

Вона уточнила, що під час дискусії представники ОБСЄ і Росії погодилися з тим, що подібні дії є незаконними і суперечать духу Мінських домовленостей. Після цього представник ОРДЛО повідомив, що інформація про так звану націоналізацію не відповідає дійсності.

"Складно проходить робота політичної підгрупи", - підкреслила прес-секретар представника України Леоніда Кучми на переговорах у Мінську.

За її словами, з ініціативи української сторони на наступній зустрічі Тристоронньої контактної групи, запланованій на 13 липня, учасники засідання повинні обговорити створення підгрупи з відновлення контролю Києва над українсько-російським державним кордоном.

Раніше повідомлялось, у Мінську розпочалися переговори представників Тристоронньої контактної групи.

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі підсумки зустрічі в Мінську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути