Ексклюзиви
субота, 20 грудня 2014 12:52

Штайнмаєр проти нових санкцій щодо Росії, а в Італії вважають їх посилення помилкою

Штайнмаєр проти нових санкцій щодо Росії, а в Італії вважають їх посилення помилкою
Франк-Вальтер Штайнмаєр Фото: zn.ua

Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр занепокоєний наслідками санкцій, падінням цін на нафту, девальвацією рубля, їх впливом на економіку Росії. Він виступає проти запроваждення жосткіших санкцій. Про це політик сказав і інтерв'ю журналу Der Spiegel, пише "Європейська правда".

За словами Штайнмаєра, той хто хоче поставити економіку Росії на коліна, глибоко помиляється, якщо вірить, що таким чином можна досягнути більшої безпеки в Європі.

"Я можу лише застерегти від цього", - сказав він.

Глава МЗС Німеччини висловився проти посилення наявних санкцій проти Росії. На його думку, Росія зараз уже сплачує ціну за втрату довіри до себе у зв'язку з українською кризою. Суттєве падіння курсу російського рубля разом із падінням світових цін на енергоносії, за словами Штайнмаєра, означає міцну економічну та фінансову кризу, яка безумовно матиме, в тому числі, й внутрішньополітичні наслідки.

"Це не може бути в наших інтересах, аби ця криза повністю вийшла з-під контролю", - сказав він.

Також глава МЗС Італії Паоло Джентіліоні заявив, що умови, в яких опинилась російська економіка після падіння цін на нафту, дуже тривожні, але Захід не повинен бути в полоні ілюзій, що під впливом санкцій Москва змінить свою політику. Про це повідомляє італійське видання AskaNews.

"Історія показує, що Росія дуже часто опиняється в складних економічних умовах, і це більше сприяє її національній ідентифікації, ніж змінам політичного курсу" - сказав він.

На його думку, Захід був правий, коли ввів санкції проти Росії, оскільки анексія Криму є неприйнятною. Водночас Джентіліоні виступив проти того, щоб розширювати санкції щодо РФ "щотижня", адже це не призведе до зміни політичного курсу Москви.

"Поряд із санкціями варто застосовувати метод політичного діалогу з українського питання і з інших, рішення Росії щодо яких може вплинути на зміну ситуації" - зазначив глава італійського МЗС.

Як відомо, раніше Паоло Джентіліоні називав санкції проти Росії необхідним злом, а канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, щосанкції проти РФ триватимуть доти, доки вона не почне поважати суверенітет України

Зараз ви читаєте новину «Штайнмаєр проти нових санкцій щодо Росії, а в Італії вважають їх посилення помилкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути