Ексклюзиви
пʼятниця, 18 квітня 2014 08:33

США забезпечить українську армію медикаментами та шоломами

США забезпечить українську армію медикаментами та шоломами
Фото: lenta-ua.net

Держдепартамент США надасть додаткову нелетальну військову допомогу українським збройним силам на суму $ 3,5 млн доларів.

Про це повідомила на брифінгу у Вашингтоні офіційний представник держдепу Марі Харф .

За її словами, в Україні "якомога швидше будуть відправлені медичні препарати, обладнання для військовослужбовців, у тому числі шоломи та апарати для очищення води".

Вона повідомила, що міністерство оборони США виділить додатково $ 3 млн на підтримку української служби прикордонної охорони.

Харф зазначила, що "США не розглядають питання про надання летальної допомоги в першу чергу тому, що ми хочемо деескалації ситуації, а не її ескалації". "Ми не зацікавлені в тому, щоб воювати чужими руками з Росією" , - підкреслила вона.

Відповідаючи на запитання про ставлення Вашингтона до ідеї вступу України в НАТО, Харф сказала, що ця тема не може зараз служити предметом переговорів. "Ми зосереджені зараз на діалозі з Україною, Росією і ЄС про те, як Росія може сприяти деескалації ситуації на сході і півдні України".

Зараз ви читаєте новину «США забезпечить українську армію медикаментами та шоломами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути