Ексклюзиви
пʼятниця, 30 січня 2015 03:01

США посилюватимуть підтримку союзників по НАТО в Східній Європі

США посилюватимуть підтримку союзників по НАТО в Східній Європі
112.ua

Сполучені Штати мають намір продовжувати дії щодо "підтвердження своєї прихильності" в рамках безпеки союзників по НАТО у східній Європі на тлі російської агресії в регіоні.

Про це зазначив у четвер держсекретар США Джон Керрі під час зустрічі в Вашингтоні з латвійським колегою Едгарсом Рінкевичем, передає "Укрінформ".

"Дозвольте мені чітко, наскільки це можливо, підтвердити від імені президента Обами і Сполучених Штатів, що наші зобов'язання за статтею 5 (Статуту НАТО - ред.) абсолютно тверді. Ми докладаємо значних зусиль щодо запевнення в цей час і продовжуватимемо це робити надалі", - зазначив Керрі.

Він також подякував Латвії за її рішення в нелегкій економічній ситуації підвищити свої витрати на оборону до 2% "відповідно до вимог НАТО." Керрі назвав це "сильним прикладом" для інших партнерів по Альянсу.

Держсекретар США також наголосив, що Латвія зараз відіграє важливу роль як головуюча в ЄС країна, особливо в ситуації, пов'язаній з російською агресією проти України.

Едгарс Рінкевич, зі свого боку, підтвердив, що встановлення миру в Україні є одним із найголовніших предметів заклопотаності для Євросоюзу. У цьому зв'язку він наголосив на необхідності тісної співпраці між США і ЄС.

"Ми повинні також вивчити можливості подальших санкцій на тлі погіршення ситуації", - додав Рінкевич, зауваживши, що готовий обговорювати цю тему з офіційним Вашингтоном.

Зараз ви читаєте новину «США посилюватимуть підтримку союзників по НАТО в Східній Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути