Ексклюзиви
понеділок, 26 червня 2017 19:48

США можуть схилити Україну до примирення з РФ – експерт

США можуть схилити Україну до примирення з РФ – експерт
Президенту Петру Порошенкові не варто дуже радіти за результати поїздки до Сполучених Штатів. Фото: podrobnosti.ua

Президенту Петру Порошенку не варто дуже радіти за результати поїздки до Сполучених Штатів. Ситуація може скластися так, що за ініціативою Америки Україні доведеться примиритися з Росією.

Про це Gazeta.ua говорить політолог Вадим Карасьов.

"Порошенко розглядає результати поїздки до США як демонстрацію потужної підтримки західних партнерів. Але дуже радіти не варто. Зустріч Порошенка із Трампом була незапланована. Хоча розмова була досить відкрита і дружелюбна. З часом США можуть схиляти Україну до примирення з РФ. До України обіцяв приїхати Рекс Тіллерсон (державний секретар США. – Gazeta.ua), а не Майк Пенс(віце-президент США. – Gazeta.ua). Віце-президент завжди були кураторами України. А зараз Пенс майже відсторонений від зовнішньополітичної розробки нових принципів команди Трампа. Тіллерсон відповідальний за формулювання принципів політиків США щодо Росії в контексті зближення. Значить візит Тіллерсона в Україну Трамп розглядає як частину відносин з Росією. Далі захоче зменшити напругу між РФ і Україною, закликатиме до примирення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко зробив заяву про анексований Крим

Західні партнери відмовляться допомагати, якщо не бачитимуть змін всередині України:

"Зараз український уряд має звернути більше увагу на ситуацію в країні – проведення реформ, боротьбу з корупцією. Бо через не подолання цих проблем, у західних партнерів завжди є відмазка не давати допомоги. Головний ворог всередині, а не зовні".

19-21 червня президент України Петро Порошенко перебував з робочим візитом в США. 20 червня в Вашингтоні Порошенко провів переговори з президентом США Дональдом Трампом. А також із віце-президентом Майком Пенсом, главою Пентагону Джеймсом Меттісом і міністром енергетики Ріком Перрі.

25 червня на українських телеканалах "Інтер", "Україна" та "ICTV" Порошенко розповів про результати свого візиту.

Зараз ви читаєте новину «США можуть схилити Україну до примирення з РФ – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути