четвер, 22 січня 2015 11:45

США мають надати українцям потужну зброю проти російських танків - американський експерт

США мають надати українцям потужну зброю проти російських танків - американський експерт
Фото: gordonua.com

Загострення ситуації на Донбасі можна було уникнути, якби Сполучені штати Америки надали Україні протитанкові ракетні комплекси Javelin. Таку думку в інтерв'ю The Washington Times висловив професор Джорджтаунського університету (Вашингтон), глава аналітичного центру Potomac Foundation, Філіп Карбер.

Про загострення ситуації в зоні конфлікту та просування на територію України з'єднань російської армії, свідком якого він став, експерт розповів після "ознайомчої поїздки по регіону".

"Ситуація по-справжньому розгорається - за останні 60 годин кордон перетнули п'ять російських тактичних бронетанкових груп, це приблизно 75 основних бойових танків, 100 БМП, 100 інших бронеавтомобілів і 50 артилерійських комплексів", - повідомив Карбер.

Певний час він провів у розташуванні українського добровольчого батальйону "Дніпро-1", який, як він каже, "на дві третини складається з цивільних осіб".

"Дніпро-1 володіє всіма властивостями партизанського загону по Мао Цзедуну, тільки складається з середнього класу. Кращої протиотрути проти російської стратегії гібридної війни я не бачив", - зазначив Карбер.

За його словами, "по всій лінії фронту - від Маріуполя до Луганська - ведуться інтенсивні бої".

Експерт вважає, що "ескалації можна було уникнути, якби США надали оборонцям України переносні протитанкові ракетні комплекси Javelin: вони б отримали можливість впоратися з танковою атакою в аеропорту, не кидаючи в бій свої бронетанкові резерви. Без ПТРК Javelin не обійтися, тому що українські протитанкові ракети не в змозі пробити динамічну броню російської техніки". Стратегію американського керівництва в українському питанні Карбер назвав "поразковою".

"Війна в Україні - це не "заморожений конфлікт", це морозна війна", - підсумував співрозмовник The Washington Times.

Зараз ви читаєте новину «США мають надати українцям потужну зброю проти російських танків - американський експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути