Ексклюзиви
четвер, 27 серпня 2015 13:38

Справа Януковича буксуватиме й надалі - політолог

Справа Януковича буксуватиме й надалі - політолог

 У тому, що зупинене розслідування щодо Януковича у справі Майдану має місце і умисне перешкоджання, і недбалість. Так вважає політолог Михайло Басараб.

"По-перше, стара прокурорська бюрократична машина чинить колосальний опір реформуванню відомства. Ретрогради хочуть за будь-що вберегти старі порядки. Вони до останнього опиратимуться спробам засудити Януковича, бо не хочуть створити прецедент. Стара прокуратура боїться показати суспільству, що можна посадити когось із високопосадовців у принципі. Навіть якщо йдеться про відвертого негідника, як Янукович. Бо таким чином вони похитнуть принцип про недоторканий правлячий клас і почнуть ламати звичні та комфортні для себе правила", - сказав експерт в коментарі Gazeta.ua.

"По-друге, є значна частина прокурорських співробітників і старих, і молодих, які прийшли в ГПУ робити статки. Поки такої можливості у них ніхто не забрав. Таким прокурорським працівникам до лампочки, і Янукович, і Небесна Сотня, і Україна загалом. Нажаль, ретрогради і прагматики поки суттєво переважають у прокуратурі. Тому справа Януковича буксуватиме. Кардинально вплинути на ситуацію може лише Порошенко. Якщо, звісно, має таке бажання", - зауважив Басараб.

Нагадаємо, що адвокат Віктора Януковича Віталій Сердюк заявив, що розслідування відносно екс-президента у справі Майдану зупинене ще торік.

Зараз ви читаєте новину «Справа Януковича буксуватиме й надалі - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути