вівторок, 21 жовтня 2014 15:06

Солдати, які ходять під смертю, не сприймуть тиску чи погроз — політолог

Солдати, які ходять під смертю, не сприймуть тиску чи погроз — політолог
Фото: dt.ua

 Складно уявити, що на людину, яка ходить під смертю, можна натиснути.

Таку думку Gazeta.ua висловив політолог Віктор Таран, коментуючи можливе застосування адмінресурсу проти вояків у зоні АТО під час виборів нової Ради.

"За минулої влади подібний тиск на солдатів чинився. Тобто там таки використовувався адмінресурс. Але зараз солдати воюють на сході. Більшість із них — добровольці, які пройшли Майдан, і воюють багато місяців. У них зовсім інші принципи і цінності. Складно уявити, що на людину, яка ходить під смертю можна натиснути, пригрозити і примусити голосувати. Це абсурд", - вважає Таран.

Він зауважив, що провальне голосування "Батьківщини" за можливість обирати новий парламент воякам, які перебувають у зоні АТО, представники цієї партії офіційно не коментують.

"Але в неформальних дискусіях вони пояснюють, що бояться тиску, який може чинити влада на солдатів з тим, щоб вони голосували за провладну партію. В даному випадку за блок Петра Порошенка", - зазначив експерт.

Відповідаючи на запитання, чи не втратить "Батьківщина" рейтинг напередодні виборів, через таку свою позицію, Таран сказав: "Депутати несуть політичну відповідальність за своє голосування. Завдання виборців аналізувати голосування своїх обранців у парламенті по тим чи іншим законам і самим робити висновки".

Нагадаємо, що напередодні Верховна Рада провела "останнє" засідання перед виборами. Депутати провалили зміни до законодавства про вибори, які дозволяють голосувати на парламентських виборах українським бійцям, які перебувають у зоні АТО. Зокрема, це не підтримали депутати від "Батьківщини".

Зараз ви читаєте новину «Солдати, які ходять під смертю, не сприймуть тиску чи погроз — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути