Ексклюзиви
понеділок, 25 травня 2015 13:12

Шокіну поки не загрожує відставка - політолог

Шокіну поки не загрожує відставка - політолог
Фото: politrada.com

Українська влада ставить себе у принизливу ситуацію, коли пояснює західним партнерам, чому не розслідуються справи по соратникам екс-президента Віктора Януковича. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Про обов'язки прокуратури раптом говорить міністр закордонних справ. Він розказує, що незабаром ГПУ відкриє нові кримінальні справи проти поплічників Януковича. Значить, це реакція на очевидні речі, за які європейські партнери висловлювали невдоволення українській владі. Якщо вона не чує своїх аналітиків, мозкові центри та громадян, ці питання піднімає Захід. Це показує небажання наших руйнувати звичні план та схеми, що починається з визнання помилок та осуду винних. Цього поки не трапилося", - зазначив він.

Політолог вважає, що генпрокурору Віктору Шокіну поки не загрожує відставка, однак ГПУ розгорне імітаційну активність. "Прокуратура має кілька заготовок для виставлення димової завіси. Резонансних справ у нас вистачає. Всі прекрасно розуміють, що для активної політики лишається максимум півтора місяця. Потім матимемо політичне міжсезоння. Найближчим часом суспільство буде жорстким ревізором парламентської коаліції. Саміт в Ризі, який самою ж владою визначався як проміжний фініш, був для нас не дуже вдалий. Тому питання про дієвість та відповідальність влади буде поставлено серйозніше", - наголосив Цибулько.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що незабаром Генеральна прокуратура України відкриє нові кримінальні справи проти поплічників колишнього президента Віктора Януковича.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Шокіну поки не загрожує відставка - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути