середа, 29 липня 2015 08:13

Сьогодні Радбез ООН голосуватиме за резолюцію про трибунал по MH17

Сьогодні Радбез ООН голосуватиме за резолюцію про трибунал по MH17
Фото: tsn.ua

У середу, 29 липня, Рада безпеки ООН проведе голосування за резолюцію щодо створення міжнародного трибуналу для розслідування авіакатастрофи "Боїнга-777" на Донбасі.

Про це йдеться у повідомленні "Радіо свобода".

Очікується, що голосування за проект резолюції відбудеться в другій половині дня середи.

На розгляд Ради винесуть документ, запропонований делегацією Малайзії, який кваліфікує подію як "загрозу міжнародному миру та безпеці" і передбачає створення міжнародного трибуналу.

Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна звернулися до Ради безпеки ООН з проханням створити міжнародний кримінальний трибунал для притягнення до відповідальності винних у катастрофі пасажирського літака рейсу МН17 у небі над Донбасом рік тому. Але категорично проти цього виступає Росія.

Авіалайнер "Боїнг-777" авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" рейсу MH17 із Амстердама до Куала-Лумпура був збитий у небі над частиною сходу України, захопленою підтримуваними Росією сепаратистами, 17 липня 2014 року. Загинули всі 298 людей, що були на борту.

Україна і Захід підозрюють, що літак збили бойовики чи російські військові на Донбасі. Росія це заперечує і звинувачує Київ у катастрофі.

 

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Радбез ООН голосуватиме за резолюцію про трибунал по MH17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути