Ексклюзиви
четвер, 08 жовтня 2015 16:39

Сьогодні можуть припинити тіньове фінансування партій - Таран

Закон "Про боротьбу з політичною корупцією" припинить тіньове фінансування українських партій.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.

"Закон "Про боротьбу з політичною корупцією" є в 53 країнах світу. Подолати злочинність без нього у нашій державі неможливо. Ми робимо перший крок на шляху до деолігархізації українських партій. Тіньове фінансування припинять. Для цього впроваджуватимуть нові принципи підзвітності та прозорості політичних партій. Вводитимуть кримінальну відповідальність для осіб, які неправомірно виділяють кошти політсилам. Натомість розпочнеться державне забезпечення. Також без його ухвалення Україні не бачити візової лібералізаціїї з ЄС", - заявив він.

На його думку, тоді фінансування партій обмежиться з боку міжнародних організацій, груп і юридичних осіб.

"Також фінансування з державних та комунальних підприємств припиниться. Національне агентство з протидії корупції повністю контролюватиме виділення коштів. Їх надаватимуть не тільки парламентським партіям, а і тим, які набрали понад три відсотка голосів. Таким чином, стимулюватиметься здорова конкуренція. Партії "Громадянська позиція", "Демократичний альянс" отримають шанс на конструктивну роботу. Ми змусимо усі політсили вивішувати на сайтах інформацію про майновий та фінансовий стан. Це підвищить до них довіру громадян. Зараз вона становить 20 відсотків. Законопроект ухвалять, але є загроза спротиву незацікавлених у чесності депутатів", - зазначив Таран.

 

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада голосуватиме за законопроект "Про боротьбу з політичною корупцією". Він дає змогу зменшити вплив олігархів на політику.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні можуть припинити тіньове фінансування партій - Таран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути