понеділок, 25 червня 2012 11:16

"Собор" не домовився про список з партією Ющенка і вийшов з переговорів

 "Собор" не домовився про список з партією Ющенка і вийшов з переговорів
Партія Павла Жебрівського йтиме на вибори окремо. Фото: liga.net

Партія Павла Жебрівського Українська платформа "Собор" вийшла з переговорів про об'єднання з опозиційними партіями "Наша Україна" та Українська народна партія.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів лідер політичної сили Павло Жебрівський.

"Українська платформа "Собор" вийшла з переговорного процесу про об'єднання і я не знаю, чи відбулося це об'єднання. Насправді ми говорили про нову якість, що ми маємо зрозуміти, яким чином ми маємо йти на вибори, про те, що повинен бути відсутній квотний принцип формування — на чолі списку повинні бути лідери суспільної думки, опозиційно налаштовані до нинішньої влади", - пояснює політик.

Водночас, на деякі запитання "Собор" так і не отримав відповідей, тому вирішив не приєднуватись до цих партій.

"Ми так і не вирішили, на базі якої партії ми йдемо. В кінці кінців, в мене не створилося враження, що після виборів все таки буде єдина партія. У зв'язку з тим, ми і вийшли з переговорного процесу", - наголосив Жебрівський.

Політик наголошує, що пропонував замість квот зовсім інший принцип.

"Про квоти мені наразі не відомо. Я запропонував зовсім інший рецепт: двадцять перших місць у списку мають займати люди, які є лідерами суспільної думки, ті які своїм попереднім життям показали, що вони по-іншому ставляться і мають інші підходи до політики в Україні. А вже потім можуть бути члени тієї чи іншої партії. Але на це відповіді ми не отримали. Бо ми маємо показати об'єднання не таке, що просто об'єдналися у список і знову всі ті самі політики війшли у нього", - каже він.

Жебрівський каже, що люди, які вже раніше балотувалися по спискам і втратили довіру народу, мали повернути її і пройти своєрідне "очищення" мажоритарними округами.

"Без такого очищення навряд чи можна говорити про подальшу політичну кар'єру, бо насправді є величезна зневіра у людей. І за п'ять років, коли був президент і прем'єр від помаранчевої частини, сказати що великі зрушення відбулись достатньо важко, і це посіяло в людях зневіру і насторожене відношення до політиків того призову", - наголосив він.

Також політик додав, що політична сила Українська платформа "Собор" йтиме на вибори за мажоритарними списками.

Зараз ви читаєте новину « "Собор" не домовився про список з партією Ющенка і вийшов з переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути