Ексклюзиви
пʼятниця, 12 лютого 2016 15:46

Слідчий під тиском міг "забути" продовжити запобіжний захід Єфремову - нардеп

Слідчий під тиском міг "забути" продовжити запобіжний захід Єфремову - нардеп
Єфремов вийшов із тюрми під домашній арешт. Фото: Уніан

Треба дочекатися реакції Генпрокуратури, щоб робити висновки по "справі Єфремова".

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів народний депутат від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

"Це зловживання службовим становищем, якщо дійсно слідчі забули продовжити запобіжний захід Єфремову. Порушення могли допустити під тиском або за якусь плату", - каже Геращенко.

Слідчі мали б продовжити запобіжний захід для екс-нардепа Олександра Єфремова.

"Клопотання про продовження запобіжного заходу - це простий документ. Завдання слідчого - подати його з новою датою. Це дуже просто. Але щоб робити більш конкретні висновки по справі, треба дочекатися реакції Генеральної прокуратури. Зокрема, помічника генпрокурора Куценка. Бажано з документами про те, коли були звернення слідчого до суду та чи були вони взагалі. Я знаю напевно, що це часто є приводом для зловживань. Як приклад - ситуація, коли начальника одного з центрів зайнятості Кашубу спіймали на хабарі. Так само було рішення про запобіжний захід. Але чи то слідство його не продовжило, чи то суд не розглянув", - сказав нардеп.

Геращенко нагадав, що у старому кримінально-процесуальному кодексі міру запобіжного заходу під час розслідування призначали один раз. За новим кодексом слідчий має кожні два місяці підтверджувати запобіжний захід. Якщо не продовжити - він автоматично знімається.

Нагадаємо, Віталій Шабунін із Центру протидії корупції заявив про те, що "кілька днів тому Єфремов замовив собі новий закордонний паспорт та збирається подорожувати. Адже домашній арешт Єфремова добіг кінця, а про новий ніхто в ГПУ не клопотався". Стверджує, що за даними реєстру судових рішень строк дії запобіжного заходу для Єфремова закінчився 1 листопада 2015 року і його не продовжували.

Треба додати, що і під час дії домашнього арешту Єфремов дозволяв собі вільно пересуватися містом. Журналісти бачили його у басейні одного зі спортивних клубів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найвищі "чиновники ЛНР" контролюються Єфремовим

Зараз ви читаєте новину «Слідчий під тиском міг "забути" продовжити запобіжний захід Єфремову - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути