Ексклюзиви
середа, 30 липня 2014 15:11

Симоненко веде переговори з керівництвом ОБСЄ по плану мирного врегулювання військового конфлікту в Україні

Симоненко веде переговори з керівництвом ОБСЄ по плану мирного врегулювання військового конфлікту в Україні

Петро Симоненко веде переговори з керівництвом ОБСЄ щодо плану мирного врегулювання військового конфлікту в Україні.

Найближчим часом відбудеться зустріч на вищому рівні лідера КПУ, народного депутата України Петра Симоненка і керівництва ОБСЄ.

Про це заявив журналістам лідер КПУ, народний депутат України Петро Симоненко.

"За два дні перебування у Відні мною були проведені попередні переговори з лідерами різних політичних структур Європи, результатом яких стала домовленість про те, що наприкінці цього тижня - початку наступного відбудуться мої зустрічі з керівництвом структур ОБСЄ на яких обговорюватиметься план мирного врегулювання в Україні , а також, неприпустимі з точки зору європейської демократії, політичні гоніння на опозиційну нинішньої влади партію - Комуністичну партію України і спробу її незаконної заборони", - заявив Петро Симоненко.

Лідер українських комуністів також поінформував, що досягнута домовленість про проведення через тиждень у Німеччині широкої прес-конференції на якій буде представлена ​​реальна картина того, що відбувається в Україні, а також позиція Компартії перед другим засіданням суду, призначеного на 14 серпня, із незаконного й антиконституційного позову Мін'юсту, що вимагає заборони Компартії на основі сфабрикованість обвинувачень.

Враховуючи прагнення ОБСЄ знайти шляхи мирного врегулювання збройного конфлікту в Україні, керівництво цієї організації позитивно відреагувало на мирні ініціативи Компартії, які ми пропонували з самого початку і реалізація яких дозволила б не допустити масштабного кровопролиття, зберегти тисячі життів.

"Ми очікуємо від ОБСЄ рішучих дій для мирного врегулювання ситуації. Вони (керівництво ОБСЄ), на прикладі трагедії малазійського лайнера та ескалації конфлікту вже на міжнародному рівні, що послідувала за цим, переконалися в серйозності проблем і загрози, які збройне протистояння на Донбасі несе не лише народу України, а й народам Європи", - сказав лідер КПУ.

З іншого боку, зазначив Петро Симоненко, Україна готується до дострокових парламентських виборів, і структури ОБСЄ направляють своїх спостерігачів, завдання яких захищати демократичні принципи формування влади і право громадян на свободу вибору. Особливо в умовах війни в Україні.

"Тому, крім мирного плану врегулювання ситуації та припинення громадянської війни в Україні, темою наших переговорів з ОБСЄ стануть також і проблеми, пов'язані із забезпеченням прав і свобод громадян, попередження фальсифікацій та контроль за дотриманням законів і принципів демократії під час проведення дострокових парламентських виборів в Україні, якщо такі відбудуться", - підкреслив лідер Компартії.

Що стосується безпосередньо спроб нинішньої влади всупереч демократії, праву і здоровому глузду заборонити діяльність Компартії України, яка виступає за мир і цілісність країни, Петро Симоненко сказав, що лідери європейських соціал-демократів з тривогою оцінюють ситуацію, що склалася, та висловилися за неприпустимість гонінь на політичних опонентів та опозицію, як це практикується в сьогоднішній Україні.

Петро Симоненко нагадав, що раніше була досягнута домовленість про участь 14 серпня у судовому засіданні з питання заборони Компартії представників Європарламенту.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко веде переговори з керівництвом ОБСЄ по плану мирного врегулювання військового конфлікту в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути