середа, 01 жовтня 2014 22:50

Симоненко в ПАРЄ вигороджує Росію і винить у війні Київ

Симоненко в ПАРЄ вигороджує Росію і винить у війні Київ
Петро Симоненко Фото: ru.tsn.ua

Член офіційної делегації України комуніст Петро Симоненко з трибуни ПАРЄ заявив, що до збройного конфлікту на сході України не причетний "зовнішній фактор", а його причина - відсутність взаєморозуміння Києва та Донбасу. Про це він заявив у Страсбурзі, повідомляє "Укрінформ".

"На мою думку, неповноцінно шукати пояснення причин війни (в Україні) зовнішніми факторами. До тих пір, поки ми не розберемося з внутрішніми факторами, ми заганятимемо хворобу вглиб і створюватимемо передумови для знищення територіальної цілісності України", - сказав він.

За його словами, українському народу не дали можливості волевиявлення, проведення референдуму про статус російської мови, про децентралізацію влади і федералізацію. "Замість цього київська влада направила на схід танки для приборкання людей", - сказав він, додавши, що відсутність взаєморозуміння між Києвом та Донбасом стала причиною збройного конфлікту.

Нагадаємо, Петро Симоненко виявився єдиним членом української делегації і одним із небагатьох парламентаріїв ПАРЄ, який напередодні підтримав антиукраїнські поправки до тексту резолюції ПАРЄ, запропоновані росіянами.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко в ПАРЄ вигороджує Росію і винить у війні Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути