Ексклюзиви
субота, 28 липня 2012 16:17

Шевченко - не Златоуст, успішним політиком не буде - політолог

Шевченко - не Златоуст, успішним політиком не буде - політолог
Володимир Цибулько прокоментував приєднання Андрія Шевченка до партії Наталії Королевської. Фото: radiosvoboda.org

Приєднання футболіста Андрія Шевченка до партії Наталії Королевської "Україна- Вперед!", робить політичну силу партією одного покоління. Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Володимир Цибулько.

"Здається, що Королевська сформувала партію одного покоління. Єдине, що він - далеко не кращий Златоуст і не теоретик. Тобто його ім'я може допомогти партії, але чи зможе він реалізуватися як політик — ось це питання. Мені здається, успішного політика з нього не вийде. Щоб стати успішим політиком, потрібно мати владний синдром. Я б назвав це природним бажанням бути лідером: не тільки лідером фізичним, але й інтелектуальним, тобто навязати, відстояти свою лінію поведінки. Може це йому вдасться, хто його знає", - сказав політого.

Цибулько не вірить у політичні сили, які роблять спортсмени.

"Кличко принаймні якийсь час тримається на виду. Але я не вірю у політичні сили, які роблять спортсмени. Це мені нагадує латино-американську модель, коли ти - або співак, або спортсмен - можеш стати президентом. Хоча на президента треба нудно й довго вчитися. Щодо Шевченка, то насправді тут може бути аргумент: людина має певну перспективу незалежно від результатів виборів. Мені здається, це постійний досвід публічних людей, коли вони свій публічний ресурс намагаються обміняти на незмінні статуси, на щось більш-менш адекватне. Згадаємо похід від комуністів у парламент Блохіна. І подібні випадки. Це його особисте рішення", - зазначив експерт.

Він припустив, що Шевченко не пішов у партію Кличка через людські симпатії.

"Він має купу своїх внутрішніх зобов'язань і людських симпатій. Тому невиключено, що він як людина, яка знається на рекламних трендах, розуміє, що дві фігури, два спортсмени у одній політичній партії наврядчи вживуться", - наголосив політолог.

Цибулько вважає, що Шевченко не підніме рейтинг партії Королевської.

"Я не впевнений, що підніме. Але, принаймні, додасть пікантності такої. Зараз вибори дуже розгублені. І складно моделювати результати виборів. Вони стають все більш закритими. Дуже часто у таких ситуаціях люди голосують за будь-яке нове, свіже обличчя — є втома від тієї політичної моделі, тих лідерів, тієї риторики, що є досі. Кличку, наприклад, важливо не помилитися радикально у заявах. А так, в принципі, виглядає, що йому не тяжко буде здобути своїх 15 %", - зазначив політолог.

За його словами, Шевченко сприqматиме політику як своєрідний спортивний кодекс.

"Мені здається, що він — людина спорту. А спорт така доволі ідеалістична субстанція. Мені здається, що він сприйматиме політику як своєрідний спортивний кодекс, лицарський, хоча у спорті часто результат досягається не завдяки спортивній та лицарській етиці. Тому це залежить від того, який його особистий досвід, наскільки він досягав своїх життєвих успіхів через лицарство, етикет, боротьбу",- додав Цибулько.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко - не Златоуст, успішним політиком не буде - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути