Ексклюзиви
пʼятниця, 03 липня 2015 17:27

Севастополь треба позбавити спеціального статусу - Джемілєв

Севастополь треба позбавити спеціального статусу - Джемілєв

Уповноважений президента України у справах кримських татар Мустафа Джемілєв пропонує скасувати спеціальний статус міста Севастополь і включити його до складу АРК.

Про це він написав у листі до президента Петра Порошенка, повідомляється на сторінці уповноваженого у справах кримськотатарського народу у Facebook, - пише "Українська правда"

"Спеціальний статус міста Севастополь доцільно скасувати, а місто включити до складу АР Крим. Аналіз подій та причин, що призвели до тимчасової окупації півострову Крим, дають підстави стверджувати, що важливу роль у анексії зіграв спеціальний статус Севастополя", - наводяться у повідомленні основні тези з листа Джемілєва.

"Надання спеціального статусу Севастополю навіть за умови скасування оренди для Чорноморського флоту Російської Федерації знову створить умови для поширення відцентрових сил у місті", - зазначається в ньому.

За словами Джемілєва, на рівні Конституції України доцільно закріпити право кримськотатарського народу на самовизначення, а "автономний статус Криму слід надати тільки у зв'язку з реалізацією такого права корінним народом Криму".

"Про надання кримським татарам національно-культурної автономії не йдеться, оскільки це не передбачено жодним рішенням Курултаю кримськотатарського народу", - наголосив один із лідерів кримських татар.

"У зв'язку з ухваленням Верховною Радою України Заяви щодо гарантії прав кримськотатарського народу у складі Української Держави від 20.03.2015, роботу по визначенню на конституційному рівні статусу Криму і кримськотатарського народу необхідно проводити у консультаціях з Меджлісом кримськотатарського народу", - зазначає Джемілєв.

Зараз ви читаєте новину «Севастополь треба позбавити спеціального статусу - Джемілєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути