середа, 07 жовтня 2015 17:16

Сепаратисти нав'язують Раді свій закон про вибори - Гавриш

Сепаратисти нав'язують Раді свій закон про вибори - Гавриш

 Особливості проведення виборів на окупованих територіях Донбасу визначені 2 жовтня у Парижі. І це називається планом Мореля. Так вважає колишній перший заступник секретаря РНБО Степан Гавриш.

"Він передбачає завершення конфлікту на Донбасі політичними виборами. Такий собі спосіб виходу із громадянської війни. Завдання нормандського тандему Меркель-Олланд полягало в тому щоб посадити за стіл переговорів дві сторони — Київ і сепаратистів. Їм це вдалося. Як доказ, Верховна Рада намагається прийняти закон про особливості виборів на окупованих територіях. Йдеться про чергову западню від українських політиків, які хочуть створити в Україні суб'єкт з особливими правами, прикриваючись демократичними гаслами", - каже Гавриш в коментарі Gazeta.ua.

Політик вважає, що наразі сепаратисти диктують умови Верховній Раді, яким має бути цей закон. Хочуть через нього узаконити сепаратизм і автономію на Донбасі.

"В плані Мореля зазначається, що закон може бути прийнятий виключно після погодження тристоронньої контактної групи, де голос терористів-сепаратистів є обов'язковим. А текстові довіски і опції не матимуть жодного значення. Навряд чи він відповідатиме чинному законодавству України і Конституції. Найймовірніше буде направлений на створення особливої території, автономії на Донбасі. Таким чином закон має на меті легітимізувати сепаратизм як політичну силу. Якщо Рада його не прийме, сепаратисти повернуться до конфлікту", - наголосив Гавриш.

"Які можливості України? Перше — не йти на поводу у терористів і приймати закон виходячи з української дійсності. Наполягти на відведенні іноземних військ, демілітаризувати цю територію. Наприклад, шляхом введення туди миротворців за участі Росії, України і Західної Європи. Після цього прийняти рішення про його зміст", - каже він.

Політик переконаний, що вибори на Донбасі за нав'язаним Україні сценарієм не забезпечать миру. "Лише укріплять віру сепаратистів у тому, що вони можуть вимагати більшого".

Зараз ви читаєте новину «Сепаратисти нав'язують Раді свій закон про вибори - Гавриш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути