четвер, 25 липня 2013 10:12

Ще одному активісту "врадіївської ходи" загрожує 15 діб арешту

Ще одному активісту "врадіївської ходи" загрожує 15 діб арешту
Фото: tvi.ua

У Шевченківського районному суді Києва мають розглянути чергову справу проти одного із учасників "врадіївської ходи".

Про це Gazeta.ua розповів один із активістів Володимир Іванов. Суд щодо нього має розпочатися о 10.00.

"Вчора дільничі Шевченківського райвідділку прийшли на Майдан і склали протокол про те, що ми проводимо мирну акцію з порушенням закону про мирні акції і зібрання. Але ж у нас не було ні гучномовців, ні жодних засобів, якими б ми порушували спокій і громадській порядок на цьому Майдані", - розповів Іванов.

Він додав: "Тому я написав у протоколі, що я не згоден із ним. Натомість вони зачитали мені рішення суду, в якому було сказано про заборону з 21 по 31 липня проводити будь-які зібрання та акції на Майдані Незалежності, наголошуючи на тому, що громадському руху, руху простих людей, ще якійсь організації та іншим людям проводити протест заборонено. Я їм сказав, що я не "інший", що я — громадянин України, який прийшов сюди підтримати цю акцію проти свавілля міліції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Врадіївських протестах опозиція діяла за принципом "не нашкодь" - експерт

За словами активіста, на момент зачитування протоколу на Майдані знаходилося до 30 активістів. Однак на сьогодні до суду викликали тільки його.

"Зараз будемо очікувати на рішення судді, - розповів Іванов. - Мені говорили про те, що треба, щоби мене викликали повісткою, щоби я десь втік на пару днів. Але я не хочу цього робити. Я прийшов на Майдан як свідомий громадянин, який став на шлях боротьби із цим свавіллям міліції. Тому зараз я в суді, бо не хочу ні від кого ховатися".

Активіст не виключає, що рішення суду для нього може бути негативним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Врадіївських протестах опозиція діяла за принципом "не нашкодь" - експерт

"Думаю, що все буде як завжди. Бо закону, Конституції в цій країні, на жаль, сьогодні немає, - наголосив він. - Можна сказати, що поки що на справедливість у цій країні не сподіваюся".

Водночас, він запевнив, що не зважаючи на заборону суду щодо проведення мирної акції, 27 липня "врадіївці" таки влаштують запланований раніше мітинг.

"Ми і далі знаходимося на Майдані і будемо знаходитися там до остаточної перемоги, щоби влада почула нас і прийшла, виконала ті вимоги і рішення, з якими люди прийшли із "врадіївською ходою" і пронесли цей біль через всю Україну. Тому що Врадіївка сьогодні — це дійсно вся Україна", - підкреслив він.

Коментуючи рішення суду, він зауважив: "Рішення це незаконне, нелегітимне. Воно забороняє невідомо що. Це просто свавілля, зговір і корупція міліції, прокуратури і суддів на наш мирний протест. Ми ж не прийшли зі зброєю, ми прийшли зі словом, яке виявилося для них ще страшнішим, ніж зброя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми маємо їх підтримати, разом ми сила" - активіст врадіївського мітинга

Іванов приєднався до "врадіївської ходи" у Лубнах. Пройшов до Києва і вже з 18 липня перебуває на Майдані Незалежності. Йому загрожує до 15 діб адміністративного арешту.

Нагадаємо, що раніше цей же суд засудив організатора акції Василя Любарця до 10 діб адмінарешту. Активіст у свою чергу оголосив голодування.

Зараз ви читаєте новину «Ще одному активісту "врадіївської ходи" загрожує 15 діб арешту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути