вівторок, 20 вересня 2016 12:15

Ще одна облрада визнала Росію агресором

Ще одна облрада визнала Росію агресором

Депутати Запорізької облради з другої спроби визнали Росію агресором.

Про це пише 061.

У залі були присутні 46 депутатів з 84. Перший раз за проект рішення проголосували 42 депутати, інші не голосували. Цих голосів не вистачило для прийняття рішення.

Із другої спроби за визнання РФ агресором, а бандформування ДНР-ЛНР - терористичними організаціями проголосували 43 депутати й рішення прийняли.

"Війна йде практично в центрі Європи. Громадян України вбиває професійна армія Російської Федерації і найманці ‑ терористи так званих ЛНР та ДНР, які озброєні і фінансуються російським урядом. Терористи не приховують, що вони є військовослужбовцями сусідньої держави, що прийшли будувати свій ілюзорний "русский мир" на українській землі всупереч нашій волі і бажанню… Ми вимагаємо від Російської Федерації забезпечити неухильне виконання Мінських угод, вивести військових із території Донецької та Луганської областей, припинити збройну підтримку терористів – бойовиків.

Закликаємо міжнародне співтовариство визнати факт агресії проти України, окупації її території і посилити вимоги щодо повернення до міжнародно визнаних кордонів України, запобігти створенню небезпечного прецеденту у вигляді грубого порушення світового порядку та системи безпеки, що склалися після Другої світової війни", - цитує текст рішення "Время новостей"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 4 кроки у відповідь на вибори в окупованому Криму

27 січня 2015 року Верховна Рада визнала Росію державою-агресором. Подібні рішення прийняли в 17 обласних радах.

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року Збройні сили Російської Федерації почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна облрада визнала Росію агресором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути