Ексклюзиви
неділя, 09 лютого 2014 14:24

СБУ приведена у бойову готовність через загрозу терактів в Україні

СБУ приведена у бойову готовність через загрозу терактів в Україні
Фото: argumentua.com

Антитерористичний центр при СБУ приводить у готовність суб'єкти боротьби з тероризмом на території держави у зв'язку зі зростанням кількості повідомлень про мінування об'єктів із масовим перебуванням людей.

Про це йдеться у повідомленні Службі безпеки України.

"Антитерористичний центр при СБУ змушений привести у готовність суб'єкти боротьби з тероризмом на території держави", - заявили в СБУ.

Таке рішення ухвалено у зв'язку "із різким зростанням кількості повідомлень щодо замінування об"єктів з масовим перебуванням людей, наявністю погроз вчинення вибухів, в т.ч. на об"єктах підвищеної небезпеки (атомні та гідроелектростанції, об"єкти критичної інфраструктури, міжнародні аеропорти "Бориспіль", "Київ", "Львів", "Харків", "Дніпропетровськ", "Донецьк", "Сімферополь", залізничних та автовокзалів, магістральних трубопроводів, блокування приміщень органів виконавчої влади і управління, а також закликів до захоплення об"єктів, які мають на зберіганні значні обсяги озброєння, а також спроба 7 лютого захопити пасажирський літак".

"Заходи, що здійснюються підрозділами СБУ, МВС, Державної служби з надзвичайних ситуацій, МОЗ, Мінінфраструктури, інших суб"єктів боротьби з тероризмом та органів виконавчої влади, спрямовані виключно на забезпечення безпеки населення і недопущення злочинної діяльності з терористичною метою", - заявляють в СБУ.

Згідно з повідомленням, заходи є гласними та "мають у першу чергу запобіжний характер".

"Вони передбачають постійний міжвідомчий обмін інформацією, перевірку готовності сил і засобів, у т.ч. систем екстреного оповіщення", - додали у відомстві.

Також, за даними СБУ, "здійснюються заходи із перевірки анонімних погроз вчинити вибухи та встановлюються правопорушники, з"ясовуються їхні мотиви, про що інформується громадськість".

Зараз ви читаєте новину «СБУ приведена у бойову готовність через загрозу терактів в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути