Ексклюзиви
субота, 25 жовтня 2014 21:16

СБУ збиратиме онлайн-докази про порушення на виборах

СБУ збиратиме онлайн-докази про порушення на виборах

Служба безпеки України оприлюднила електронні адреси інтернет-ресурсів для фото та відеодоказів про порушення під час позачергових виборів до Верховної Ради України.

Як повідомили у прес-центрі СБУ, на сайти golos2014.com, golos2014.com.ua, golos2014.kiev.ua, golos2014.org.ua неурядові організації, мобільні групи громадських спостерігачів, волонтери, журналісти, небайдужі виборці можуть викласти фото та відеоматеріали із доказами таких порушень.

"Ресурси почнуть працювати з 7 ранку у неділю 26 жовтня. Зазначені доменні імена привласнені одному ресурсу, на якому буде міститись посилання "поскаржитись", - зазначили в СБУ.

Після входу до поля скарг з'являтиметься форма, до якої необхідно внести ПІБ, номер телефону, електронну поштову адресу,номер дільниці, де зафіксовано порушення, та вказати додаткову інформацію.

За допомогою панелі "додати файл" є можливість "причепити" ФОТО та ВІДЕО файли.

Доступ до цих ресурсів матиме лише оперативний підрозділ СБУ, що гарантує анонімність тих, хто звертається.

"СБУ негайно реагуватиме на такі сигнали, вживатиме заходів спільно з іншими силовими відомствами", - заявили у відомстві.

Як повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський, у забезпеченні законності, демократичності та безпеки виборчого процесу СБУ покладається на широку взаємодію із громадським сектором.

"Ми розраховуємо, що люди до нас звертатимуться, а ми запевняємо, що жодне таке звернення не залишиться без належної уваги" - наголосив Лубківський.

Зараз ви читаєте новину «СБУ збиратиме онлайн-докази про порушення на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути