вівторок, 29 липня 2014 17:38

СБУ затримала "мера"-сепаратиста

СБУ затримала "мера"-сепаратиста

Служба безпеки України затримала самопроголошеного "мера" Миколаєва Дмитра Ніконова.

За повідомленням, затриманий підозрюється в закликах до насильницької зміни і повалення конституційного ладу, зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України і порушенні громадського порядку.

"Встановлено, що Ніконов – ніде не працюючий житель обласного центру, разом із спільниками наприкінці лютого ц.р. організував публічні заходи, спрямовані на порушення територіальної цілісності нашої держави і дестабілізацію ситуації в регіоні", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, що в березні Ніконов провів у Миколаєві незаконні вибори Миколаївського міського голови, за результатами яких проголосив себе так званим "народним мером". Крім цього, він організував бутафорський "референдум" щодо створення так званого "федерального округу" на півдні України і його виходу зі складу держави.

Крім того, Ніконов "неодноразово влаштовував пікети біля військових частин, підбурюючи військовослужбовців відмовлятися від виконання службових обов'язків і підтримувати терористів", відзначили в спецслужбі. Він також особисто поширював серед місцевого населення друковані матеріали антиукраїнського характеру.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала "мера"-сепаратиста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути