пʼятниця, 24 жовтня 2014 13:58

СБУ порушила карні справи проти "очільників" Криму Аксьонова і Константинова

СБУ порушила карні справи проти "очільників" Криму Аксьонова і Константинова
ria.ru

Служба безпеки України (СБУ) відкрила кримінальне провадження проти так званого спікера ради Криму Володимира Константинова та головою Ради міністрів Сергія Аксьонова за статтями 109 та 110 Кримінального кодексу України.

Про це заявив голова Служби безпеки України (СБУ) Валентин Наливайченко сьогодні на брифінгу.

"Сьогодні я можу розповісти про тих, хто не мають вже імунітету. 21 жовтня наше Головне слідче управління відкрило кримінальне провадження за статтями 109 та 110 Кримінального кодексу України, а це зазіхання на Конституційних лад та заклики до насильницької зміни Конституційного ладу щодо таких осіб: Аксьонов - АР Крим, Україна; Константинов - АР Крим, Україна та інші посадові особи, які за попередньою змовою вчинили цей злочин на території України і щодо яких ведеться кримінальне провадження", - сказав Наливайченко.

Зазначимо, Стаття 109 ККУ - дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, стаття 110 ККУ - Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Нагадаємо, 9 жовтня 2014 року на аннексированном Росією Кримському півострові пройшли вибори "глав" Криму і Севастополя, того ж дня Рада Криму обрала "головою" півострова Сергія Аксьонова.

Зараз ви читаєте новину «СБУ порушила карні справи проти "очільників" Криму Аксьонова і Константинова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути