Ексклюзиви
понеділок, 23 травня 2016 16:00

СБУ перевірить зв'язки Ахметова з терористами

СБУ перевірить зв'язки Ахметова з терористами

СБУ розслідує причетність підприємств Ріната Ахметова до поставок деревини терористам на окуповані території Донбасу.

Про це пишуть "Наші гроші"

Як зазначає видання, слідчий СБУ за рішенням суду отримав доступ до документів низки компаній, через які організовані поставки лісоматеріалів для потреб незаконних збройних формувань.

Головне управління СБУ в Києві та Київській області веде кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму).

За даними слідчих, в 2015-2016 роках керівник і бухгалтер ПП "Аннтей-У", і колишній керівник ДП "Київське обласне управління лісового господарства" постачали лісоматеріали через фірму "Аннтей-В" за її контрактами з підприємствами вугільної промисловості. Які у своїй назві мають абревіатуру ДТЕК однойменного холдингу Ахметова.

Мова йде про договори з "ДТЕК Свердловантрацит", "ДТЕК Ровенькиантрацит", ДП "Шахта Південнодонбаська №3" ДП "Макіїввугілля", ДП "Дзержинськвугілля", ДП "Шахтоуправління "Південнодонбаська №1", ЗАТ" Шахта "Білозерська","ДТЕК Павлоградвугілля", "ДТЕК Добропіллявугілля", "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу", ДП "ВК "Краснолиманська". Більшість приватних підприємств з цього списку входять в групу Ахметова.

Фірма "Аннтей-В" зареєстрована у Горлівці Донецької області. Від початку заснування і по сьогодні офіційним власником значиться Віктор Цуприк, колишній бізнес-партнер Павла Зінова по ТОВ "Лаокоон".

Зінов працював директором департаменту матеріального забезпечення МВС за часів Віталія Захарченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі наскаржився Гройсману на Ахметова і попросив "прищучити" його

У березні ЗМІ повідомляли, що в АП зацікавилися створенням у захоплених бойовиками районах Донеччини та Луганщини адміністрацій, які очолили б Рінат Ахметов і лідер фракції "Опозиційного блоку" Юрій Бойко.

Зараз ви читаєте новину «СБУ перевірить зв'язки Ахметова з терористами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути