Ексклюзиви
четвер, 18 грудня 2014 22:14

СБУ передала адвокатам Савченко докази її невинуватості

СБУ передала адвокатам Савченко докази її невинуватості
Фото: jourdom.ru

Служба безпеки України передала адвокатам депутата, льотчиці Надії Савченко докази непричетності до злочину, в якому звинувачує українку російська сторона.
Про це повідомив керівник парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін, слова якого наводить прес-служба "Батьківщини".

"Сьогодні адвокати готують ці докази, щоб приєднати до матеріалів кримінальної справи. Я думаю, це відбудеться в понеділок, під час засідання суду в Москві про продовження перебування Савченко в СІЗО", - сказав він.

"У цих матеріалах є докази свідків, які чітко вказують на те, що за годину до того, як загинули журналісти, Надія вже була в полоні так званого загону "Зоря". Ця інформація підтверджується не лише зі слів свідків, але і технічними засобами, які СБУ передала в установленому порядку", - повідомив він.

За його словами, ці дані вказують на те, що телефон, яким користувалася Савченко, перебував у Луганську і перестав працювати за годину до того, як почалися події, пов'язані з убивством російських журналістів.

"Узагалі, вона була в іншому місті. Сьогодні президент Росії Путін надав під час прес-конференції інформацію, що нібито за даними правоохоронних органів РФ Савченко причетна до скоєння злочину, що вона нібито була наводчиком у місті, де перебували ті журналісти. Ознайомившись з матеріалами, які були передані колегам, я вважаю, що його слова – брехня. Надія Савченко не винувата, вона взагалі не має відношення до цього злочину, вона була і є політичним в'язнем", - зазначив він.

Кожемякін також висловив сподівання, що наступного тижня Савченко стане членом ПАРЄ.

"Я сподіваюсь, що наступного тижня парламент одностайно обере Савченко членом ПАРЄ, що дасть можливість ще більше посилити надію на те, що вона скоро вийде з російського полону", - сказав він.

За словами Кожем'якіна, представники фракції "Батьківщина" готуються до виїзду 22 грудня до Москви, щоб підтримати Надію на суді і своїми очима побачити, як відбувається весь процес засудження невинної людини.
Також Кожем'якін додав, що загалом близько 50 українських громадян перебувають в полоні на території Російської Федерації, звільнення яких вимагає Верховна Рада.

Зараз ви читаєте новину «СБУ передала адвокатам Савченко докази її невинуватості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути