четвер, 29 січня 2015 13:40

Самоізоляція Путіна призведе до ескалації конфлікту на Донбасі - експерт

Самоізоляція Путіна призведе до ескалації конфлікту на Донбасі - експерт
Фото: forbes.ua

Президент Росії Володимир Путін пішов шляхом самоізоляції. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

"Потрібно дивитися на історичні аналогії. На початку 1930-х років Японія покинули Лігу Націй, потім - Італія. Це не призвело до миру. Стало містком до розгортання Другої світової війни. Найбільш тривожним є такі випадки, коли відкидаються міжнародні інституції, які можуть обмежити якісь політичні дії країни. Зараз Путін відкидає будь-які можливі обмеження", - зазначив він.

За словами експерта, така самоізоляція в кращому для світу випадку призведе до великих потрясінь в Росії через певний час. "У гіршому - до ескалації бойових дій на Донбасі. Питання в тому, як реагуватиме на все це Захід. Якщо брати Європейський Союз, перемога лівих сил у Греції, можливість приходу до влади радикальних лівих в Іспанії означає, що вони можуть кинути виклик його єдності. Тому в ЄС виникають великі внутрішні проблеми, які їм треба переварити. Якщо вони будуть приймати нові санкції проти Росії, то лише під тиском Америки. Україні не варто очікувати чогось доброго звідти", - зауважив Золотарьов.

"Зараз Україна може розраховувати на підтримку США, Канади, Британії та Польщі. Треба орієнтуватися на них. Політична позиція урядів цих країн до нас прихильна. А от від Євросоюзу її можна чекати до сьомого пришестя", - додав політолог.

Нагадаємо, російська делегація залишила ПАРЄ та припинила всі контакти з Асамблеєю до кінця поточного року.

Зараз ви читаєте новину «Самоізоляція Путіна призведе до ескалації конфлікту на Донбасі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути