вівторок, 02 червня 2015 16:32

Саакашвілі не отримає підтримку Порошенка - політтехнолог

Саакашвілі не отримає підтримку Порошенка - політтехнолог

 Саакашвілі може не впоратися на посаді губернатора Одещини, бо не матиме значної підтримки з Києва. Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політтехнолог Олександр Кочетков.

"Саакашвілі дещо перебільшив власні можливості. Він не матиме достатньої підтримки з боку Порошенка, який звик підтримувати лише себе. Президент хіба що спостерігатиме. Тому у Саакашвілі мало шансів навести лад на Одещині. Сценарій швидше песимістичний, десь 55% на 45%", - каже Кочетков.

Успіх нового губернатора, на думку експерта, залежатиме також від вміння знайти спільну мову з місцевими силовиками.

"Одещина — місце, де організована злочинність фактично злилася з владою. І силовики там працюють на себе і на тих, хто їх призначив. Якщо Саакашвілі зможе примусити їх працювати на державу, на місто, пересічні одесити відразу це побачать і сприймуть його. А поки що будуть вичікувати", - зазначає політтехнолог.

Він вважає, що призначення екс-президента Грузії на посаду губернатора співпало з бажаннями і Порошенка, і Саакашвілі.

"Саакашвілі енергійна безкомпромісна людина. На зустрічах з Порошенком, представниками іноземних країн, пресою він постійно нагадував про те, що з реформами зволікають. Мовляв, потрібно щось робити, бо Україна втрачає час. Це відверто дратувало президента. Тому він вирішив зайняти чимось свого радника, дати якусь роботу. У свою чергу Саакашвівлі мав бажання продемонструвати, що здатен провести ефективні зміни. Якщо йому це вдасться зробити на посаді губернатора, то в майбутньому у нас може з'явитися новий прем'єр", - прогнозує Кочетков.

Нагадаємо, що 30 травня президент Петро Порошенко представив на Одещині нового очільника ОДА Міхаїла Саакашвілі. Перед цим він отримав українське громадянство. Говорячи про нового главу ОДА, президент заявив: "Михайло Саакашвілі – мій друг зі студентських років. Я пам'ятаю його як вольову та рішучу людину, і маю підставу йому довіряти. ... Одеса займає величезну частку мого серця. На одещині я народився, тому з великою увагою буду спостерігати за тим, як вона змінюватиметься". 

У ЗМІ також з'явилася інформація про нового прокурора Одещини. Нібито ним стане стане грузин, екс-генпрокурор Грузії Зураб Адеішвілі.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі не отримає підтримку Порошенка - політтехнолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути