середа, 03 лютого 2016 17:22

Саакашвілі готується до дострокових виборів і висмикує людей у президента - Березовець

Саакашвілі готується до дострокових виборів і висмикує людей у президента - Березовець
Порошенко призначив Саакашвілі губернатором. Фото: АП

Очільник Одеської області Міхеіл Саакашвілі готується до парламентських виборів. Саме тому переконав міністра економіки Айвараса Абромавичуса розкритикувати депутата від "Блоку Петра Порошенка" Ігоря Кононенка.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Тарас Березовець.

"Я зустрів їх учора в ресторані на Печерську, вони обідали. Відомо, що у Саакашвілі та Кононенка старий особистий конфлікт. Вочевидь, у бесіді з Абромавичусом він правильно розставив акценти та переконав його звинуватити Кононенка у корупції", - припустив Березовець.

При цьому губернатор спочатку не повідомляв про обід з міністром, але пізніше підтвердив це.

"Абромавичус та Саакашвілі не мають формального зв'язку між собою, але насправді ніколи його не втрачали. Як усі "варяги", яких запросив в Україну Борис Ложкін, мають спільну мету - змістити стару еліту. Їх підтримують американці та європейці. США та ЄС дають гроші для наших реформ. Але гроші заходять під певних людей, яких вони допомагали розставити у владі. Саме тому посли виступили з заявою про підтримку Абромавичуса. Не хочуть допустити прецеденту, коли звільнять людину, що має тісні зв'язки з Європою. Я б назвав це втручанням у кадрову політику. Це порушення Віденської конвенції, за якою дипломати стоять осторонь від внутрішньої політики чужої держави. Але це результат того, що Україною керують ті, хто дає гроші", - каже експерт.

На думку експерта, Саакашвілі готує власний проект і відверто висмикує людей у президента.

"У майбутню партію Саакашвілі увійдуть люди, що зараз працюють у фракції "БПП". Точно можна говорити про Чумака, Лещенко, Заліщук та Найєма. Але будуть і інші", - говорить він.

Припускає, що цей проект готують до дострокових виборів парламенту. За його даними, штаби готуються до дострокових виборів у Раду, які відбудуться у вересні.

Нагадаємо, що сьогодні зранку Абромавичус подав у відставку. Він звинуватив Кононенка, одного з близьких до Порошенка депутатів, у блокуванні реформ та корупційних схемах. Але поки що Абромавичус залишається міністром. За його звільнення мають проголосувати депутати Верховної Ради. Але голосів у коаліції немає.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі готується до дострокових виборів і висмикує людей у президента - Березовець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути