четвер, 21 травня 2015 13:49

Розірвання угод з Росією зміцнить Україну на світовому Олімпі - нардеп

Розірвання угод з Росією зміцнить Україну на світовому Олімпі - нардеп

Рішення Ради про розірвання воєнних угод з Росією зміцнить нас на геополітичному Олімпі.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів позафракційний нардеп Володимир Парасюк.

"Не знаю, якими речами мотивуються президент і прем'єр. Такі речі, які сьогодні відбулись, мали бути з перших днів, коли російський чобіт ступив на кримську землю. Ми дуже пізно усвідомлюємо помилки і робимо з них висновки. Дійшли до того, що немає з ким домовлятись, як хотіла цього верхівка. Думаю, вони хотіли схитрити для власних інтересів, вирішити дипломатично. Побачили, що цього не буде. Ще й ЄС і США питають, чому ми не вводимо санкції, а вони це роблять", - розповів нардеп.

Він зазначив, що рішення парламенту розірвати угоди з Росією змінить Україну на геополітичному рівні.

"Ми покажемо свою позицію. З Росією треба будувати один високий мур. І не робити ні дверей, ні вікон. Не можемо мати договорів з країною, яка нас вбиває", - розповів Парасюк.

Він додав, що через це рішення парламенту може обвалитися рубль. "Ця політична заява може зробити якісь дестабілізації на валютному ринку. Можливо, ми тихо розірвемо з Росією всі угоди і ніхто не постраждає. А можливо ця політична заява набере розголосу і зробить резонанс у певних процесах. Може обвалитись рубль. Україна серйозний стратегічний партнер - транспортер газу", - зазначив Парасюк.

Нагадаємо, що сьогодні Рада прийняла закони, які розірвуть урядові угоди між Україною та Росією щодо військової співпраці.

Зокрема, депутати підтримали закони, які денонсують угоди про співробітництво у військовій галузі та в галузі воєнної розвідки.

Також парламент денонсував угоди про організацію військових міждержавних перевезень та розрахунки за них, про взаємну охорону секретної інформації та про транзит через територію України військових формувань Російської Федерації, які тимчасово знаходяться на території Республіки Молдова.

Зараз ви читаєте новину «Розірвання угод з Росією зміцнить Україну на світовому Олімпі - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути