середа, 20 лютого 2019 17:39

Росію треба позбавити права вето - Порошенко звернувся до ООН

Росію треба позбавити права вето - Порошенко звернувся до ООН
Президент Петро Порошенко приїхав на Генасамблею ООН.

Росія продовжує відправляти на Донбас регулярні війська на неоголошену війну проти України. Про це заявив президент Петро Порошенко на Генасамблеї ООН.

"Кремль продовжує заперечувати будь-яку участь російських військових у війні на Донбасі попри беззаперечні докази, які доводять протилежне.

Зовсім нещодавно 21 російський військовий, яких взяли в полон на полі бою і наразі перебувають під вартою в Україні, звернулися до Путіна з проханням обміняти їх на українських політичних заручників, утримуваних Росією. Але Кремль жодним чином не відреагував. Це лише демонструє, наскільки байдужа російській владі доля тих, кого вона відправила на цю неоголошену війну", - сказав він.

На Донбасі російські збройні формування мають 496 танків. Ця кількість є більшою, ніж у Німеччини чи Франції

"Протягом 5 років Москва продовжує відправляти регулярні збройні сили найманців на Донбас. У буквальному сенсі Донбас перетворився на конвеєр для російської машини вбивств.

Вершиною цинізму є те, що вони навіть відправляють на Донбас курсантів військових училищ проходити практику на полі бою. На місці матерів я б запитав у російського президента, де перебувають їхні сини?", - заявив Порошенко.

"На Донбасі російські збройні формування мають 496 танків. Ця кількість є більшою, ніж у Німеччини чи Франції, Іспанії чи Італії. Саме Україна стримує цю російську силу - силу, яка налічує 938 броньованих бойових машин, 128 реактивних систем залпового вогню, 776 артилерійських систем", - сказав президент.

Водночас в окупованому Криму РФ розмістила до 32,5 тис. військових, 88 артилерійських систем, 52 РСЗВ, 372 бойові броньовані машини, 113 бойових літаків, 62 бойові гелікоптери, 6 бойових суден і 6 підводних човнів, які оснащені системами крилатих ракет "Калібр".

"Що ж може зробити міжнародна спільнота щодо Росії? Наприклад у 1939 році Москву через агресивну поведінку виключили з Ліги націй. Правильний і виправданий хід. То ж можливо настав час поставити Росію на місце? Почати з позбавлення її права вето. Принаймні, коли йдеться про російську агресію проти України", - заявив Порошенко.

На засіданні Генеральної асамблеї ООН 20 лютого обговорюють ситуацію в окупованому Росією Криму і частини Донецької і Луганської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа MH17: Офіцера ГРУ, який перекинув в Україну "Бук", оголосили в розшук

Результатом російської агресії проти України є близько 13 тис. вбитих, 30 тис. поранених, 1,5 млн переселенців.

Зараз ви читаєте новину «Росію треба позбавити права вето - Порошенко звернувся до ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути