Ексклюзиви
вівторок, 22 липня 2014 15:43

Росіян закликають не купувати цукерки "лютого русофоба" Порошенка

Росіян закликають не купувати цукерки "лютого русофоба" Порошенка
Фото: roshen.ru

У російських блогах та соцмережах закликають бойкотувати українські товари. За результатами опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки 42% росіян підтримують бойкот, 49 % - не згодні з цією ідеєю. Бойкот українських товарів переважно підтримують жителі Москви і Санкт-Петербургу, люди з низьким доходом і прибічники партії "Справедлива Росія". Прибічники непарламентських партій і забезпечені респонденти не підтримують ідею бойкоту.
На форумі порталу "Яплакалъ" з'явилася тема "Не покупай украинское". У коментарях учасники називають різні причини бойкоту.
"Конфеты Рошен не покупайте. Их держит пи...ас Порошенко, он ещё вместе с Ющенко стоял на первом майдане. Русофоб лютый и просто скользкий тип", - пише користувач під ніком DAN25.

"Я и так не покупал. У них химия одна, страшно есть после рассказов многих украинцев", - зазначає користувач під ніком Slaveowner.

"Продукты питания, могут быть отравлены из лабораторий США, притаившихся уже давно на территории Украины", - вважає користувач Антон Суриков.

Ініціатива росіян вторинна і приречена на поразку, каже координатор економічного бойкотного руху, львів'янин Олег Радик.

"Вони вже робили антимайдани. Хай спробують бойкотувати. Я не проти, щоб жовто-блакитні прапори були як маркування на всіх товарах із України в Російській Федерації. Рано чи пізно торгівля між країнами, що воюють, буде зупинена. Окрім того, росіяни закликають повиганяти з країни українських заробітчан. Це фашистські методи. Ми маркуємо, протестуємо, але на державному рівні у нас немає підтримки. Ми просто хочемо пояснити, що не можна купувати в окупанта. А вони переходять на фашистські методи. Я думаю, що скоро дійде до того, що українці в Росії будуть зобов'язані носити жовто-блакитний прапор, як колись євреї мусили носити в нацистському рейху зірку Давида", - сказав Олег Радик.

На думку економіста Бориса Кушнірука, відносини між двома країнами переходяит у стадію більш жорсткого протистояння.

"Чи більше ми влазимо у військову агресію, тим більше шансів до повного припинення торговельних відносин. Протистояння переходить на побутовий рівень. Зростає взаємна ненависть", - каже він.

63 % російського експорту в Україну — це нафта, газ та вугілля. На другому місці - ядерне паливо для атомних електростанцій, на третьому - чорні метали. Також Україна купує в росіян автомобілі, залізничний транспорт, папір, пластмасу, гуму, добрива.

"Україна постачає до Росії продукцію машинобудування, складові ядерних реакторів, військову та металургічну продукцію, продукти харчування. Найважче буде замінити не російський газ чи нафту, а ядерне паливо. Бо це дуже спецефічна продукція з високими вимогами. Розрив торгівлі з Росією загрожує суттєвим падінням економіки - до 20-25 відсотків ВВП. Це стосується не тільки самого експорту в Росію, який у нас становить 25 відсотків, а й суміжних галузей. Для України це тяжко. Але коли в країні йде війна, торгівля, доходи стають другорядними відносно збереження державності і життя людей", - додає Кушнірук.

Зараз ви читаєте новину «Росіян закликають не купувати цукерки "лютого русофоба" Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути