Ексклюзиви
субота, 31 січня 2015 18:56

"Росія значно збільшила поставки техніки та військових" - генсек НАТО

"Росія значно збільшила поставки техніки та військових" - генсек НАТО
"Росія порушує норми і межі своїх сусідів" - Йенс Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що Росія надає підтримку бойовикам на сході України, значно збільшивши поставки важкого озброєння, танків, ракетних пускових установок і сучасних систем ППО. Про це інформує в суботу французьке видання "Фігаро".

"Росія порушує норми (міжнародного права) і межі своїх сусідів", - сказав він в інтерв'ю газеті. За твердженням генсека НАТО, Росія надає підтримку бойовикам на сході України, "значно збільшивши поставки важкого озброєння, танків, ракетних пускових установок, сучасних систем ППО, не кажучи вже про відправку підкріплень у вигляді військових".

Столтенберг підкреслив, що "деякі види військового обладнання настільки сучасні, що не могли бути в арсеналі сепаратистів".

Генсек альянсу зазначив, що "кризу на сході України не можна вирішити за допомогою військової сили", тому Північноатлантичний альянс не має наміру в нього втручатися, пише "Фігаро". Він також сказав, що Росія "робить великі капіталовкладення в оборону країни, навіть у часи серйозної економічної кризи, підвищуючи обороноздатність своїх військ".

За словами Столтенберга, мета введених Заходом санкцій проти Москви полягає не в тому, щоб дестабілізувати ситуацію в Росії, а в тому, щоб показати, що "порушення норм міжнародного права мають свої наслідки".

Зараз ви читаєте новину «"Росія значно збільшила поставки техніки та військових" - генсек НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути