Ексклюзиви
середа, 29 липня 2015 13:45

Росія заплатить кілька мільярдів доларів за "Боїнг" - експерт

Росія заплатить кілька мільярдів доларів за "Боїнг" - експерт
Фото: from-ua.com

Сьогодні Рада безпеки ООН не зможе ухвалити резолюцію щодо створення міжнародного трибуналу для розслідування причин аварії малазійського "Боїнга". Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

За його словами, Росія заблокує це рішення. "Це означатиме, що на злодії згоріла шапка. Росія багато чого говорила з цього приводу. Вигадувала версії - одна безглуздіша іншої. Але тепер світові дипломати, насамперед з країн, які найбільше потерпіли - Малайзії, Італії, Нідерландів, будуть добиватися ухвалення рішення іншим шляхом. Можливо, навіть через Генеральну асамблею ООН. Там у росіян є певні прихильники типу Зімбабве. Але їх небагато. Наприклад, на минулому голосуванні по Криму був рахунок 100 на 10. Така разюча перевага тих, хто був на українській стороні. Не виключено, що рішення по трибуналу теж так ухвалять", - зазначив експерт.

Палій вважає, що після цього Росія буде знову прикидатися і розказувати, що вона там ні до чого. "Продовжить демонструвати свою брехливість, очевидну для всього світу. Але рано чи пізно Росія буде змушена повертатися до світового розподілу праці та комунікації. Тоді вони визнають цей злочин та заплатять кілька мільярдів доларів родичам загиблих та малазійській компанії. Так Каддафі у 2003 році заплатив родичам загиблих в наслідок підриву лівійцями "Боїнгу" 2,7 мільярди доларів", - наголосив політолог.

Нагадаємо, сьогодні Рада безпеки ООН розгляне проект резолюції з питання про створення міжнародного трибуналу для розслідування причин аварії "Боїнга-777" Малазійських авіаліній в липні 2014 над територією України. На його борту знаходилися 298 осіб - 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Вони всі загинули.

Зараз ви читаєте новину «Росія заплатить кілька мільярдів доларів за "Боїнг" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути