Ексклюзиви
понеділок, 20 лютого 2017 17:35

Росія продовжує роздавати паспорти "беркутівцям"

Росія продовжує роздавати паспорти "беркутівцям"
AP

Громадянство Росії отримали 14 колишніх "беркутівців", обвинувачених у розстрілі активістів Євромайдану.

Про це розповів начальник департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк в інтерв'ю "Укрінформу".

"Нещодавно прийшли відповіді стосовно ще двох "беркутівців". Вони отримали російське громадянство. Тобто нині громадянство РФ мають 14 "беркутівців" та 2-м надали притулок", - сказав він.

Генпрокуратура РФ відмовилася видати даних осіб, розповів Горбатюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майдан протистояв у першу чергу Путіну

"Але ми стверджуємо, що "беркутівців" не позбавляли громадянства України і відповідно безпідставно дали громадянство Росії. Ми надалі маємо право притягувати їх до відповідальності та застосовувати до них процедуру так званого заочного судочинства. Я неодноразово наголошував, що треба вносити зміни у норми, що регулюють цю процедуру", – сказав він.

У розстрілі Євромайдану підозрюють 23 "беркутівців". 5 із них на лаві підсудних. 23 у розшуку. Колишній командир спецроти київсього "Беркуту" Дмитро Садовник втік із під домашнього арешту в вересні 2014 року та отримав російське громадянство.

Три роки тому в Україні розпочався найтрагічніший етап Революції гідності.

У період 18-20 лютого 2014 року в центрі столиці загинули понад сто осіб, кілька десятків зникли безвісти, більш як тисячу дістали поранення, а сотні - були заарештовані та зазнали тортур. У ніч на 19 лютого 2014 року, під виглядом проведення АТО, відбувся штурм Майдану, захоплення і підпал будівлі Федерації профспілок. У результаті протистоянь того дня загинули 16 осіб, завдали тілесних ушкоджень 206 особам, з них 35 - тяжкі, 31 - середньої тяжкості. У приміщенні Будинку профспілок внаслідок пожежі загинули дві особи. 20 лютого силовики розстріляли близько 50 осіб на вул. Інститутській.

Зараз ви читаєте новину «Росія продовжує роздавати паспорти "беркутівцям"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути