середа, 17 вересня 2014 06:54

Росія організує провал ратифікації Угоди про асоціацію з Україною у кількох країнах ЄС — Медведєв

Росія організує провал ратифікації Угоди про асоціацію з Україною у кількох країнах ЄС — Медведєв
Олег Медведєв. Фото: sevbat.com.ua

Рано радіти ратифікації Україною та Європарламентом Угоди про асоціацію, оскільки її мають ратифікувати ще 24 країни-члени Євросоюзу. У деяких з них Російська Федерація може влаштувати провал цього процесу.

Таку думку в ефірі 5 каналу висловив політтехнолог Олег Медведєв.

Експерт нагадав, що від п'яти до семи країн Європейського Союзу були проти підписання Угоди про асоціацію з Україною.

"Не всі країни хотіли такої швидкої ратифікації", - зазначив Медведєв.

Він наголосив, що в українських політичних колах існує модна ура-патріотична позиція — діяти у стосунках з Євросоюзом так, "ніби Російська Федерація зникла взагалі з географічної та політичної карти, а москалі всі на Місяць полетіли".

"Але є ще 24 країни ЄС, де має пройти ратифікація цієї Угоди. Можна, звісно, плюнути на Росію і не звертати увагу на її зусилля і політику, але тоді ми матимемо точно проблему, яка полягатиме в тому, що знайдеться кілька країн в Європейському Союзі, де Росія організує провал ратифікації", - заявив політтехнолог.

Він не став називати конкретні країни Євросоюзу, водночас зауважив, що той, хто стежить за новинами, може згадати негативні заяви окремих політичних діячів кількох країн ЄС щодо подій в Україні, війни на Донбасі, санкцій проти Росії.

Нагадаємо, наприкінці літа, під час позачергового саміту Євросоюзу, чотири країни-члени ЄС - Чехія, Словаччина, Угорщина і Кіпр - висловили незгоду з рішенням про розширення санкцій проти Росії. Як відомо, керівництво цих держав часто дотримується проросійської позиції. 

Зараз ви читаєте новину «Росія організує провал ратифікації Угоди про асоціацію з Україною у кількох країнах ЄС — Медведєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути