пʼятниця, 01 серпня 2014 15:27

Росія не пояснює накопичення військ біля кордону - РНБО

Росія не пояснює накопичення військ біля кордону - РНБО

Росія не пояснила, навіщо збирає війська на кордоні з Україною.

Про це завив спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Україна до цього часу так і не отримала відповіді від Російської Федерації щодо мети накопичення сил і засобів Збройних сил Росії поблизу державного кордону з нашою державою", - сказав Лисенко на брифінгу в п'ятницю.

Як повідомлялося, Україна 30 липня 2014 направила РФ по каналах зв'язку ОБСЄ запит з вимогою роз'яснити мету накопичення сил і засобів ЗС РФ поблизу держкордону з Україною.

У повідомленні департаменту інформаційної політики МЗС України наголошується, що Україна має в своєму розпорядженні незаперечними доказами посилення протягом останнього часу російського військової угрупування.

"На цьому тлі особливо турбує факт проведення, починаючи з 29 липня, масштабних триденних льотно-тактичних навчань в Ростовській області і Ставропольському краї, під час якого, за інформацією Міноборони РФ, плануються бойові пуски некерованих реактивних снарядів і "відпрацювання знищення повітряного десанту умовного противника , а також надання вогневої підтримки наступаючим мотострілковим і танковим підрозділам"", - йдеться в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Росія не пояснює накопичення військ біля кордону - РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути