Ексклюзиви
середа, 22 жовтня 2014 13:46

Росія не нападе на країни ЄС, поки Україна обороняється - політолог

Росія не нападе на країни ЄС, поки Україна обороняється - політолог
Фото: dt.ua

Колишній міністр оборони США і екс-глава ЦРУ Леон Панетта намагається привернути до себе увагу заявляючи про те, що Сполучені штати готові зупинити РФ, якщо та почне захоплювати землі інших держав.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Євген Магда.

Він також не вважає, що відносини між цими країнами слід розцінювати як "холодну війну". Проте, за його словами, він погоджується з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим, який заявив, що відносини між США та Росією досягли дна.

"Це не холодна війна, бо потенціал США та Росії не співмірний. У випадку інтенсифікації діяльності Сполучених штатів і більш активної позиції, яка може бути проявлена вже з листопада, коли республіканці матимуть більшість в обох палатах Конгресу, це нагадуватиме холодне побиття, а не "холодну війну". Бо ні боєздатність, ні економічні можливості цих країн не співставні. Хіба що можна співставити їхній ядерний потенціал", - зауважив експерт.

На думку Магди, здійснюючі провокативні дії по відношенню до країн Прибалтики, Швеції та Польщі, Росія прагне таким чином продемонструвати свою силу.

"По-перше, це натяк на силу. По-друге, така поведінка має внутрішньо російського споживача. Тобто дії та заяви російських лідерів спрямовані, насамперед, на громадян Росії. І країни ЄС виконуються роль допоміжних матеріалів - об них, як об стінку, б'ють м'ячем для того, щоб м'яч повернути собі і знову грати ним у своїх інтересах", - пояснив політолог.

Він переконаний, що Росія не перейде від залякування до прямої агресії щодо країн ЄС "поки Україна чинить опір".

Також Магда відкинув варіант, за яким Україна може погодитися віддати Донбас Росії. "Я не розглядаю варіантів, що Україна припинить чинити опір. Це не той сценарій, який варто обговорювати", - сказав він.

Нагадаємо, що Росія і США від початку збройного конфлікту на Донбасі звинувачують один одного у кризі в Україні. Причетність РФ до бойовиків, які діють на сході країни, визнав і Євросоюз, який закликає сторони до миру. Водночас проти Росії з боку ЄС були введені економічні санкції. З різкою критикою дій Росії виступили лідери низки країн, зокрема Литви та Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Росія не нападе на країни ЄС, поки Україна обороняється - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути