Ексклюзиви
середа, 23 квітня 2014 08:04

Росія не нападатиме на Україну - експерт

Росія не нападатиме на Україну - експерт
Фото: 112.ua

Росія не збирається нападати на Україну.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Кость Бондаренко.

"Навіщо це Путіну? Якщо є внутрішньо українські резерви - реальні настрої на сході, є невдоволення ситуацією в Україні , реальне небажання офіційного Києва вести діалог з повстанцями на сході. Також немає бажання організувати національний круглий стіл за участю представників київської влади та сепаратистів, де можна було б розглянути всі гострі питання" - зауважив експерт.

"Просто деякими нашими политичними яструбами поширюються страшилки, щоб відвернути увагу від соціально-економичної ситуації в Україні", - пояснив він.

Бондаренко сумнівається у застосуванні санкцій проти Росії з боку США та Європи, оскільки це нікому невигідно.

"Європейський союз готується до парламентських виборів і будь-які військові дії, ембарго чи погіршення економічної ситуації можуть вдарити по тих політиках, які сьогодні претендують на те, щоб потрапити до європарламенту. Треба також врахувати, що товарообіг між Росією та країнами Євросоюзу становить 480 млрд євро щорічно. Це навіть більше, ніж товарообіг між Євросоюзом та Сполученими штатами. Тому Росія для Європи є дуже важливим партнером", - зауважив експерт.

"Що стосується США, то у них восени теж відбудуться вибори до конгресу та сенату. Відповідно теж навряд чи будуть вітатися якісь гострі дії проти Росії. Бо будь-яка військова активність, демонстрація сили, введення санкцій якщо вони є ризикованими, то не принесуть бажаних результатів під час виборів. Це може серйозно вдарити по інтересам демократів. Тому я не думаю, що Обама зараз буде зацікавлений у запровадженні глибоких санкцій", - зазначив Бондаренко.

"А демонструвати один одному м'язи, грати у такий собі політичний пінг понг спершу довкола Сирії, а потім довколо України - і Росія і США будуть", - додав експерт.

Нагадаємо, що раніше з'явилася інформація про те, що американський уряд збирається заморозити особисті рахунки Володимира Путіна у європейських банках, якщо буде здійснене вторгнення військ РФ на схід України. Інформацією про це володіє американське видання Times. Видання оцінює статки російського президента у $40 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Росія не нападатиме на Україну - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути