четвер, 13 серпня 2015 16:58

Росія не готова до повномасштабної війни з Україною - експерт

Росія не готова до повномасштабної війни з Україною - експерт
ria.ru

У ситуації, яка зараз склалася на Донбасі, немає місця для паніки.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав луганський активіст Дмитро Снєгирьов.

"Після підписання Мінських угод казати про те, що відбулась якась стабілізація, неможливо. Але говорити, що відбувається сценарій апокаліпсису, неможна. І місяць, і два місяці тому ми фіксували і 120, і 130 обстрілів. Стверджувати, що бойовики перейшли до масової контратаки, не можна", - сказав експерт.

Він вважає, що зараз Україна готова до будь-якого сценарію.

"За цей рік українська армія навчилася вести не тільки успішні оборонні бої, але і переходити у контрнаступ. Хоча через Мінські домовленості так і не перейшли до нього. Могли відкинути ворога на кілька десятків кілометрів. Цього не сталося через політичні ігри і бажання дипломатією регулювати ситуацію", - зазначив активіст.

Снєгирьов переконаний, що владі не варто впадати у крайнощі в оцінках атак терористів.

"Наступ бойовиків під Новоласпою мав провальний характер. Росіяни та їх поплічники чітко зрозуміли, що українська армія готова до успішних оборонних боїв. До речі, кількість загиблих з боку "ДНР" там коливається від 100 до 200 чоловік", - сказав експерт.

На думку активіста, українську владу чекає тиск, аби змусити піти за сценарцієм "Мінська-2". "Відповідно провести демілітаризацію, демаркацію, відведення озброєння в 100-мм. Також бойовики хочуть проведення місцевих виборів на окупованих територіях. А це фактично легітимізація влади самопроголошених республік", - пояснив він.

Експерт переконаний: Росія не готова до ведення активних бойових дій та повномасштабної війни.

"Всі прекрасно розуміють, що залишилось обмаль часу до проведення місцевих виборів. Як показує практика, наступальні дії російські війська можуть провести у серпні-вересні. Але українська армія готова до протистояння. Будуть локальні точки зіткнення. Бойовики не готові до наступу", - зауважив Снєгирьов.

Нагадаємо, що сьогодні секретар РНБО Олександр Турчинов заявив про різке збільшення бойовиками кількості обстрілів - 153. Турчинов назвав це "чорним рекордом" з дня підписання Мінських угод.

Зараз ви читаєте новину «Росія не готова до повномасштабної війни з Україною - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути