четвер, 28 липня 2016 12:53

"Росія не досягла успіху" - Філарет про вчорашню хресну ходу

"Росія не досягла успіху" - Філарет про вчорашню хресну ходу
УНІАН

Росії не вдалось досягти успіху у провокації навколо хресного ходу УПЦ Московскього патріархату.

Про це заявив предстоятель УПЦ Київського патріархату Філарет, - повідомляє "ТСН"

"Вітаємо ми цей хресний хід? Вітаємо. А що ми не вітаємо? Не вітаємо використання Росією цього церковного заходу у політичних намірах. Але успіху вони не досягли. Які в них були наміри? Наміри були зробити провокацію хресного ходу та показати – дивіться люди, що робиться в Україні! Україна не може навести в себе порядку. Тому треба її підпорядкувати. Але держава показала, що може підтримувати порядок і мирно пройшла ця хресна хода", - сказав Філарет.

Предстоятель УПЦ КП також зазначив, що могли б об'єднатись з ходом напередодні, але не на тих умовах, які висував Московський патріархат.

"Об'єднати ходи – переговори були, але вони не хочуть. Хочуть лише, якщо підпорядкувати нас собі. Але ми на такі умови не підемо. Ми об'єднаємось лише у єдиній українській церкві", - зауважив патріарх Київський і всієї Руси-України.

Філарет також висловив впевненість, що українська церква має бути єдиною і вона з часом буде єдиною. І саме у розколі церкви патріарх бачить корінь всіх бід в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні святкування Дня хрещення Русі-України проходить без провокацій - МВС

Нагадаємо, 27 липня в Києві пройшла хресна хода УПЦ Московського патріархату. Під час заходу затримали 6-х провокаторів з плакатом "Донбасс - это русский мир".

Зараз ви читаєте новину «"Росія не досягла успіху" - Філарет про вчорашню хресну ходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

109

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути