Ексклюзиви
понеділок, 04 травня 2015 09:55

Росія наближається до серйозних змін: розвалиться або втратить території — Чижов

Росія наближається до серйозних змін: розвалиться або втратить території — Чижов
фото: joinfo.ua

Російський президент Володимир Путін контролює своє оточення силою, страхом і грошима. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав політолог з Росії Георгій Чижов.

"Але в суспільстві зростає націоналізм, підживлений патріотичною риторикою. Як будівник імперії, Путін не є найпослідовнішим. Є радикальніші. Кажуть, для них іконою здатен стати Ігор Гіркін (колишній міністр оборони самопроголошеної ДНР, російський офіцер — ред.). Крім того, у Росії традиційно сильні ліві настрої. У поєднанні з імперськими можуть створити серйозне суспільне ядро. Також не все спокійно у кількох республіках. Чечня входить до Російської Федерації скоріше формально. Під загрозою весь Північний Кавказ. Хоча еліта національних регіонів у глибині Росії — Татарстану, Башкирії — не поспішатиме. За умови загальної дестабілізації можуть спробувати вибудувати певний кордон із Росією. І стати островами відносної стабільності. У будь-який момент можуть початися сутички, наприклад, на національному ґрунті. Їх здатен спровокувати якийсь дрібний привід", - зазначив він.

За його словами, у росіян накопичилася втома від нинішньої влади.

"15 років правління — це занадто для ХХІ століття. Тим більше, економічно активне населення відчуває брехню й тиск. Насамперед від місцевих чиновників і силовиків. Росія наближається до серйозних змін. Поки що не зрозуміло, буде це тотальний розвал чи втрата якихось територій", - наголосив Георгій Чижов.

Зараз ви читаєте новину «Росія наближається до серйозних змін: розвалиться або втратить території — Чижов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути