субота, 03 травня 2014 09:54

Росія координувала дії терористів в Слов'янську, є запис розмови - СБУ

Росія координувала дії терористів в Слов'янську, є запис розмови - СБУ
Володимир Лукін. Фото: www.solzhenitsyn.ru

Службою безпеки України отримано докази координації та безпосереднього впливу російської сторони на ситуацію навколо захоплення членів військової версифікаційної місії країн-учасників ОБСЄ.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Попри заяви російської сторони про те, що відповідальність за захоплення заручників лежить на Україні, запис телефонної розмови між спеціальним представником президента РФ Володимиром Лукіним та ватажком озброєних терористів "Стрєлком" Ігорем Гіркіним (Стрєлковим) свідчить про те, що офіційна російська сторона координує дії бойовиків і має безпосередній вплив на їхні рішення", - йдеться у повідомленні.

А "активна участь" російської делегації у звільненні іноземних заручників - не більше, ніж інсценізація, - заявляють у прес-службі.

Нагадаємо, 25 квітня сепаратисти Слов'янська взяли в полон інспекційну групу, що працює в Україні згідно з рішенням ОБСЄ за Віденським документом-2011 про заходи зміцнення довіри та безпеки. До складу групи з восьми осіб увійшли чотири представники ФРН і по одному зі Швеції, Польщі, Данії та Чехії. Пізніше військовий спостерігач ОБСЄ зі Швеції Інгві Томас Йохансон був звільнений.

Зараз ви читаєте новину «Росія координувала дії терористів в Слов'янську, є запис розмови - СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути