Ексклюзиви
середа, 17 вересня 2014 16:59

Росія й Україна взяли тимчасову паузу — експерт

Росія й Україна взяли тимчасову паузу — експерт
lenta-ua.net

Прийняття закону про особливий статус частини Донбасу — це запит України і Росії.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповіла політолог Олеся Яхно.

"Це тимчасова пауза. Наступна стадія ескалації конфлікту буде, незалежно від того, проголосували б за цей закон чи ні. У Росії менше програшів, ніж в України. Москва може надалі дестабілізовувати ситуацію. Бо в неї залишається частина території", - розповіла вона.

Яхно зауважила, що прийняття закону стало запитом обох держав.

"Виходу з ситуації, яку зараз маємо, немає ні в України, ні в Росії. В нас, бо ми надто слабкі. В Росії, бо відсутні стратегічні цілі, хоч вона ініціатор агресії. Частина території Донбасу Росії не потрібна. Вона не вирішує інтересу Росії. А для того, щоб захопити інші області, які сполучають Схід з Кримом, Росії треба йти на повномасштабне вторгнення", - розповіла експерт.

Яхно зазначила, що військовий конфлікт поглиблюватиметься: "Думки політичної спільноти розділились. Одні вважають, що не було альтернативи цих законів. Інші, що це здача Донбасу. Проте і ті, і ті вважають, що подальша агресія Росії невідворотна. Незалежно від цього закону, російсько-українські стосунки ставатимуть складнішими".

Політолог назвала закон про особливий статус частини Донбасу рамочним, бо він "потребує багато додаткових законів".

"Невідомо, як визначатимуть ці території. За кількість цих регіонів, які ввійдуть в особливу зону, повинна голосувати Верховна Рада. Але як це відбуватиметься в реальному житті? Ці регіони будуть обгороджувати колючим дротом? Також ми не знаємо, які можуть бути глобальні домовленості в рамках цих домовленостей. Можливо, йде мова в обмін Криму на Схід", - додала вона.

 

Зараз ви читаєте новину «Росія й Україна взяли тимчасову паузу — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути