Ексклюзиви
четвер, 17 квітня 2014 15:57

Росія готує удар по Одесі - політолог

Росія готує удар по Одесі - політолог
Фото: Reuters

Росія готується до південного наступу на Україну.

Про це зазначає політичний експерт Юрій Романенко.

"Я бачу, як утворюється загроза для нашого південного флангу. Сьогодні всі боєздатні війська стягнули на схід і на Перекоп. "Колорадські" прокачують через ЗМІ інформацію, що наступним буде Харків... Однак, я далекий від думки, що російські настільки тупі, що будуть зливати свої справжні плани. Швидше навпаки, нас підводять до думки, що головний удар удар буде в Харкові, насправді, готуючи головний удар в Одесі", - зазначив експерт.

На думку Романенка, удар по Одесі буде катастрофічним, бо Україна втрачає вихід до моря.

"Удар по Одесі з ПМР робить ситуацію катастрофічною, оскільки ми відразу втрачаємо вихід до моря, а удар по Запоріжжю за допомогою п'ятої колони відразу відрізає Миколаїв і Херсон, які налаштовані в цілому, проукраїнськи. У Запоріжжі активно зараз ведуть роботу люди Артема Пшонки. Разом з тим, в Запоріжжі влада відмовляються озброювати лоялістів, посилаючись на відсутність наказу Києва. Точно така ж ситуація в Луганську і в Донецьку, де лоялісти озброюються дрючками, поки Київ думає, що йому робити. У свою чергу сепаратисти постійно збільшують кількостей стрілецької зброї за рахунок захоплень арсеналів силовиків або отримуючи зброю безпосередньо з Росії", - сказав експерт.

Крім того, на переконання політолога, втрата Одеси в кінцевому рахунку деморалізує силовиків.

"Наше ударне угруповання у Криму опиниться в лещатах зі сходу, півночі, заходу і півдня. Простіше кажучи, воно буде оточене. Це буде той кримський котел, про який я говорив на початку березня. Доля цього угруповання в цьому випадку буде визначена наперед. Не маючи наказів, не маючи тлумачних командирів, воно повторить долю кримських бригад", - зауважив Романенко.

Зараз ви читаєте новину «Росія готує удар по Одесі - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути