субота, 04 липня 2015 11:57

Росія готова натиснути "ядерну кнопку" для самооборони - МЗС РФ

Росія готова натиснути "ядерну кнопку" для самооборони - МЗС РФ

У МЗС РФ запевняють, що положення російської військової доктрини щодо застосування ядерної зброї не несуть загрозу світу і нібито носять виключно оборонний характер.

У цьому намагається запевнити директор Департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС РФ Михайло Ульянов.

"Відповідно до доктрини, як і колись, Російська Федерація залишає за собою право застосувати ядерну зброю у двох випадках: у відповідь на застосування проти неї та (або) її союзників ядерної та інших видів зброї масового знищення, а також у разі агресії проти неї із застосуванням звичайної зброї, коли під загрозу поставлено саме існування російської держави", - сказав він, коментуючи нещодавні заяви щодо" російської ядерної риторики".

"Цілком адекватні положення суто оборонного характеру. Ніякої загрози зовнішнього світу вони не несуть і лише служать попередженням потенційному агресору, якщо такий з'явиться", - стверджує Ульянов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО обдумує варіанти зміни ядерної стратегії - ЗМІ

При цьому він у властивому для російської дипломатії тоні продовжує сипати обвинуваченнями на адресу США.

"Оскільки все пізнається в порівнянні, давайте поглянемо на ядерну доктрину США. У ній йдеться про можливість застосування ядерної зброї за виняткових обставин для захисту життєво важливих інтересів США або їх союзників і партнерів. Очевидно, визначати досить невизначене поняття життєво важливих інтересів і наявність загрози їм буде сама американська сторона. Очевидно, що таке формулювання передбачає набагато більш широкий спектр сценаріїв застосування ядерної зброї, ніж це допускає російська військова доктрина. Тут є, над чим замислитися", - сказав Ульянов.

Зараз ви читаєте новину «Росія готова натиснути "ядерну кнопку" для самооборони - МЗС РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути