вівторок, 29 липня 2014 16:55

Рішення Яценюка профінансувати армію без згоди Ради - сильний крок - політолог

Рішення Яценюка профінансувати армію без згоди Ради - сильний крок - політолог
Фото: vkurse.ua

Питання законності постанови прем'єра Арсенія Яценюка щодо фінансування армії повинні визначати юристи Кабінету міністрів. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.

"Є процедура, згідно якої кожна постанова перед тим, як її винесуть на голосування повинна пройти погодження в Мінюсті і друге — за цю постанову має проголосувати уряд. По суті Яценюк легалізує те, що буде проголосовано на засіданні. Якщо процедура буде дотримана, то це буде той захист, який отримає Яценюк для того, щоб потім не було жодних переслідувань щодо нього", - сказав експерт.

Політолог назвав сильним кроком бажання Яценюка взяти на себе відповідальність і підписати постанову про фінансування армії без згоди Ради.

"У той час, коли йде війна і армія потребує щоденного фінансування, необхідні сильні кроки, які можуть робити сильні лідери. Питання відповідальності Яценюка є дуже важливим. І, якщо він це зробить то, це буде дуже сильний правильний хід", - переконаний Таран.

Водночас, на думку експерта на позачерговому засіданні Ради відбудеться голосування за відставку уряду.

"Я не чув, щоб Яценюк відкликав свою заяву (про відставку — ред). Парламент показує свою безвідповідальність. Зокрема, тими діями, які зробили фракції УДАР та "Свобода", коли вони вийшли з коаліції та не підтримали ініціативи уряду. Тому залишатися заручником політичної кон'юнктури немає сенсу", - сказав експерт.

Крім того, на думку Тарана, між політичними гравцями у Раді сьогодні - завтра триватимуть переговори. Зокрема, обговорюватимуть можливість збереження коаліції шляхом переформатування її за рахунок того, що УДАР отримає додаткові місця і позиції в уряді.

"УДАР вийшов з коаліції для того, щоб вибороти собі посади, - вважає політолог. - Тому, якщо вони домовляться, коаліція переформатується і виборів взагалі не буде".

Нагадаємо, що Арсеній Яценюк пообіцяв підписати постанову про виділення грошей на потреби армії, якщо Верховна Рада не ухвалить відповідний закон. Йдеться про 1,5 млрд доларів від Світового банку та МВФ.

Зараз ви читаєте новину «Рішення Яценюка профінансувати армію без згоди Ради - сильний крок - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути