Ексклюзиви
неділя, 23 листопада 2014 18:20

Річниця Майдану, голодні бунти та вмираюча гривня — найяскравіші акції протесту тижня, що минає

Gazeta.ua пропонує підбірку найцікавіших протестів та акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 17 по 23 листопада.

17 листопада, Київ

Під стінами будівлі Національного банку України проходить акція протесту "Банківський бунт". Мітингуючі провели під стінами НБУ театралізоване дійство та показали, як "знущаються" з української гривні. Серед учасників акції - валютні позичальники, а також ті, кого не влаштовує ситуація з падінням курсу національної валюти. Мітингуючі звинувачують НБУ і уряд у зростанні курсу гривні і в тому, що влада ніяк не намагаються вплинути на ситуацію.

Автор: УНН
 

 17 листопада, Єнакієво

На захоплених територіях Донбасу зростає масове незадоволення рівнем життя. Місцеві залишилися без пенсій, зарплат та соцдопомоги. Через це в Свердловську, Торезі, Антрациті, Ровеньках, Макіївці, Брянці, Єнакієво спалахнули стихійні мітинги. Люди вимагають у місцевих керівників-сепаратистів грошей на прожиття.

Зокрема, у Єнакієво декілька сотень жінок прийшли до самопроголошеного мера просити виплат на дітей. Розлючені матері заспокоїлися лише тоді, коли між ними розділили сотню продуктових наборів.

 18 листопада, Київ

Біля Кабміну відбувся мітинг пацієнтів, хворих на хронічні хвороби - захворювання нирок, діабет та гемофілію. Вони вимагали негайно профінансувати закупівлю життєво необхідних ліків, а також забезпечити лікування людей із хронічними захворюваннями.

 20 листопад, Київ

Під Нацбанком вкладники фінансових установ провели пікет. Вони обурені невиплатою їхніх заощаджень. Акція відбулася під гаслами "Ні – корупції в банківській системі України!" та "1 грн=1 дол США". "Це звернення, мабуть, п'ятнадцяте за останні 4 місяці Гонтаревій. Вимога, щоб вона нас прийняла", - сказав один із активістів.

 21 листопада, Київ

Президент Петро Порошенко взяв участь у вшануванні пам'яті Героїв Небесної Сотні. Після заходу родичі загиблих та учасники подій на Майдані почали скандувати президенту "Ганьба!", мотивуючи своє гасло тим, що досі не покарані винні у розстрілі "майданівців". Порошенко спочатку залишив обурений натовп, однак невдовзі повернувся і оголосив, що сьогодні підпише указ про присвоєння Героям Небесної Сотні звання "Герой України". У свою чергу, люди із радісними вигуками проскандували "Слава" Небесній Сотні та "Слава Україні – Героям Слава".

Автор: УНН
 
 
21 листопада, Київ
 
Центральними вулицями Києва представники "Самооборони Майдану" пройшлися Маршем гідності, присвяченому відзначенню першої річниці Революції Гідності. На акцію зібралося кілька тисяч сотників і майданівців, а також місцевих мешканців столиці. Люди прийшли на акцію без зброї.
 
 
 
 
Зараз ви читаєте новину «Річниця Майдану, голодні бунти та вмираюча гривня — найяскравіші акції протесту тижня, що минає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути