Ексклюзиви
пʼятниця, 14 лютого 2014 16:33

Рибак розкритикував опозицію і наполягає на комісії по зміні Конституції

Рибак розкритикував опозицію і наполягає на комісії по зміні Конституції
Фото: Gazeta.ua

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак пропонує створити у вівторок 18 лютого ТСК з напрацювання узгодженого законопроекту про внесення змін до Конституції.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Рада" та газеті "Голос України" у п'ятницю, 14 лютого, повідомляє прес-служба ПР.

Він висловив думку, що до складу цієї комісії мають увійти представники всіх політичних фракцій і, в разі необхідності, фахівці з конституційного права.

"Більшість Верховної Ради України готова розглядати всі пропозиції згідно 13-го розділу Конституції, де визначено порядок внесення змін в Основний закон", - підкреслив він.

За його словами, ця комісія повинна працювати над запропонованими проектами змін до Основного закону і погодити варіант, який згодом буде винесено на розгляд парламенту.

При цьому глава парламенту зазначив, що, незважаючи на те, що зміни до Конституції є "дуже важливим питанням, який зараз на вустах громадян, народних депутатів у всіх регіонах", на сьогоднішній день "таких напрацювань, на основі яких можна було б розглядати якийсь готовий варіант закону, немає". Узгоджені матеріали, за його словами, також відсутні.

Голова Верховної Ради нагадав, що минулого тижня за його дорученням була створена робоча група уповноважених представників депутатських фракцій з напрацювання узгодженого законопроекту про внесення змін до Конституції України, яка зараз розглядає чотири законопроекти про внесення змін до Основного закону.

Він також піддав критиці позицію представників опозиційних фракцій, яка, за його словами, полягає в тому, щоб "вранці зібратися, а ввечері мати іншу Конституцію, мати інший лад, перейти від президентсько-парламентської республіки до парламентсько-президентської за один день". На його переконання, до цього процесу потрібно підійти виважено, оскільки він передбачає внесення змін також в більш ніж 80 діючих законів.

На думку Володимира Рибака , узгоджений законопроект про внесення змін до Основного закону може бути направлений до Венеціанської комісії, після отримання відповідних висновків проголосований у першому читанні і направлений до Конституційного Суду України.

Зараз ви читаєте новину «Рибак розкритикував опозицію і наполягає на комісії по зміні Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути