Ексклюзиви
середа, 23 квітня 2014 18:22

РФ вважає, що США і Україна спотворюють суть женевської угоди

РФ вважає, що США і Україна спотворюють суть женевської угоди

У Москві заявили, що Україна і США "спотворюють женевські домовленості".

Про це йдеться в заяві МЗС Росії, оприлюдненій у середу.

У відомстві заявили, що "вкрай здивовані спотвореною інтерпретацією київською владою, а також американськими партнерами змісту прийнятої 17 квітня в Женеві заяви за підсумками чотиристоронньої зустрічі представників Росії, США, ЄС і України".

У МЗС РФ відзначають, що "у зазначеному документі міститься положення про те, що всі незаконні збройні формування мають бути роззброєні".

"У Києві та Вашингтоні, а також у ряді європейських столиць продовжують твердити про необхідність "здати зброю" тільки українськими громадянами, що захищають свої права на Південно-Сході України", - йдеться у коментарі.

"При цьому закривають очі на триваючі провокаційні дії бойовиків праворадикальних сил , зокрема так званого "Правого сектора", як у Києві, так і в різних містах Півдня і Сходу країни", - заявляють в МЗС РФ.

"Як і раніше чекаємо виконання обіцянок від Києва, який відповідальний за налагодження діалогу з регіонами України, в тому числі на Південно-Сході", - заявляють російські дипломати.

"Абсолютно некоректними є висловлювання київських властей, а також американських представників щодо зафіксованого в заяві від 17 квітня положення про необхідність звільнення всіх - підкреслимо: усіх незаконно захоплених будівель, вулиць і площ", - зазначено в заяві.

Також в МЗС РФ згадали, що заступник Держсекретаря США Вікторія Нуланд в одному зі своїх останніх інтерв'ю заявила навіть про те, що мітингувальники в Києві мають право на мітинги на "площі Майдану".

"Оскільки на це є якась, не зрозуміло ким видана ліцензія, а мітингувальники на Південно- Сході України такого права, мовляв, не мають. Така ось демократія в лапках", - обурюються в МЗС РФ.

"Російська сторона знову наполягає на негайній деескалації ситуації на Південному Сході України, відвід підрозділів української армії і початку реального внутрішньоукраїнського діалогу з охопленням всіх регіонів і політичних утворень країни", - резюмує офіційна Москва.

У Пентагоні у вівторок відзначили, що Росія не відвела війська від кордонів України і не сприяла деескалації напруги.

"Правовий сектор" запевнив представників ОБСЄ в тому, що бойове крило організації вже зникло і організація перетворилася на політичну партію.

Тому "Правовий сектор" не вважає себе представником "озброєних формувань", про які йдеться в женевських домовленостях.

Зараз ви читаєте новину «РФ вважає, що США і Україна спотворюють суть женевської угоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути